Cauta

Cum isi tepuia clientii Astra Asigurari

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a solicitat companiei de asigurari Astra clarificari privind modul in care solutioneaza dosarele de dauna RCA. Soferii pagubiti primesc de la aceasta firma cel mult 40% din costurile reparatiilor.

Clientii Astra sunt pusi in imposibilitatea de a a-si repara masinile la service, din cauza despagubirilor ridicol de mici

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) se arata extrem de nemultumita de modul de lucru al Astra, iar ASF a cerut informatii de la compania de asigurari, avertizand ca va demara un control. „In functie de calitatea, obiectivitatea si legalitatea acestor clarificari, autoritatea poate face demersuri de verificare a modului in care Astra intelege sa ii despagubeasca pe cei care fac obiectul dosarelor de dauna”, au precizat reprezentantii ASF.

Daune platite la misto

Potrivit ASSAI, Astra a introdus de curand un nou sistem de despagubire, prin care clientul pagubit RCA este pus in imposibilitatea de a-si efectua reparatia masinii intr-un service auto. In loc sa achite costurile de reparatie ale autoturismului avariat intr-un accident in care pagubitul RCA este nevinovat, acestuia ii este virata o suma in contul sau ori intr-un cont deschis de catre Astra Asigurari pentru client, fara consimtamantul acestuia. Si acum vine partea cea mai neplacuta: suma virata in cont reprezinta, conform reprezentantilor ASSAI,  intre 25 – 40% din costurile reale ale reparatiei masinii. Si, ca si cum totul ar fi in regula, pagubitul RCA este anuntat prin SMS ca a fost despagubit, iar Astra ii inchide dosarul de dauna. Din acel moment, clientul nu mai poate apela la nici un service auto pentru reparatia masinii, deoarece figureaza ca despagubit si cu dosarul de dauna inchis. Astra nu a comentat in niciun fel aceste informatii.

Ultimele stiri

  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Plângere penală la DNA, împotriva lui Nicușor Dan. Cine a depus sesizarea
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Piedone, „demolat” în direct de Vanghelie: „A fost angajatul meu. Mințea din 3 în 3 minute” – VIDEO
  • Casting pentru postul de antrenor la Rapid?! Între ce variante se zbat giuleștenii
  • Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile
  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Exit mobile version