Cauta

Chevron are harta secreta a gazelor de sist

Dupa ciocnirile intre jandarmi si satenii din Pungesti-Vaslui, soldate cu raniti de partea protestatarilor, reprezentantii Chevron au anuntat, ieri, ca suspenda explorarea gazelor de sist din zona. Asadar, nu le anuleaza, cum au facut in alte tari, la presiunea cetatenilor, semn ca  au girul autoritatilor romane.

Pe langa Romania, si Marea Neagra intra in zona de interes a Chevron

La inceputul lunii octombrie, Chevron a obtinut autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, dupa ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritatile statului pentru prospectarea solului in perimetrul de la Silistea. Acum, autoritatile locale se pun de-a curmezisul si au transmis ca vor organiza un referendum, pentru ca nu ei, ca lideri locali, ci locuitorii din zona sa decida daca vor sau nu explorare de gaze de sist. Rezultatul este previzibil in defavoarea Chevron, insa autoritatile centrale, respectiv Victor Ponta, se declara de acord cu explorarea si, evident, si cu exploatarea gazelor de sist. Iar Vaslui este doar inceputul, deoarece Chevron detine o harta secreta (adica nu a fost publicata oficial) cu gazele de sist.

Interes si pentru Marea Neagra

Potrivit unui document ce poarta antetul Chevron, rezervele de gaze de sist din aceasta parte a Europei au fost  detectate in subsolul Lituaniei, Poloniei, Ucrainei, Romaniei si Bulgariei. Pe harta au fost trasat, cu pixul, un fel de falie, ce cuprinde o buna parte din estul Romaniei si nord-estul Bulgariei, iar „desenul” se incheie deasupra Marii Negre, semn ca Chevron are interese economice clare si acolo. Si de ce n-ar avea? Rezervele de gaze  se ridica la 42-84 miliarde de metri cubi, volum egal cu consumul Romaniei pe sase ani.

Ultimele stiri

  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Exit mobile version