Cauta

Alerta! Bursa a scazut cu 23%!

Valoarea tranzactiilor efectuate saptamana trecuta a scazut cu peste 23%, dupa ce si saptamana anterioara s-a inregistrat o cadere cu doua cifre.  Printre cauze se numara reducerea cu aproape 68% a profitului OMV Petrom.

Bursa a scazut, in ultimele doua saptamani, cu 18%, respectiv 23,27%

Cu o saptamana in urma, valoarea tranzactiilor de la Bursa de Valori Bucuresti  a scazut cu peste 18%, principala cauza constituind-o rezultatele anuntate de companiile din Romania, mult sub asteptarile investitorilor. Reamintim ca, in perioada mentionata, Fondul Proprietatea a scazut cu 3,24%, Romgaz a consemnat o pierdere de 3,31%, iar OMV Petrom a pierdut 2,14% din valoarea actiunilor. In cazul companiei petroliere, scaderea a fost generata de asteptarile investitorilor, care estimau rezultate financiare, fapt ce a determinat vanzarea de actiuni inainte de raportul pe primul trimestru. Intr-adevar, estimarile negative s-au dovedit a fi reale, deoarece OMV Petrom a raportat un profit net de 345 de milioane de lei pentru primul trimestru, in scadere cu aproape 68% fata de perioada similara a anului trecut.

Rezultate slabe

Revenind in actualitate, BVB a consemnat saptamana trecuta o valoare a tranzactiilor de 96,4 milioane de lei, cu 23,27% mai mica decat in saptamana anterioara. Potrivit unei analize a Puls Capital, cele mai importante schimburi s-au realizat cu titlurile Fondul Proprietatea( 15,2 milioane de lei), Transelectrica (14,2 milioane de lei), Banca Transilvania (14 milioane de lei), Electrica (noua milioane de lei) si BRD Societe Generale ( 8,2 milioane de lei).

Perdanti si castigatori

In perioada analizata, 31 de titluri au evoluat pozitiv, 15 au ramas stabile, iar alte 25 de companii au inregistrat scaderi ale valorii actiunilor. Cele mai mari cresteri le-au consemnat titlurile NEPI (+14,62%), Stirom (+14,55%) si Prodplast (+10, 87%). Se cuvine o mentiune speciala pentru Alro, care a revenit pe crestere (+5.7% in primul trimestru al anului, fata de aceeasi perioada din 2014), dupa trei ani de scadere. Cele mai mari pierderi au fost inregistrate de Amonil (-21,43%), Transilvania Constructii (-12,66%) si Dafora (8,47%).

 

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version