Cauta

Aromoterapia, arta de a fi fericit fara reteta medicala

Chiar daca pare ceva complicat nu este chiar asa. Ca sa va dati seama cel mai bine ce este aromoterapia trebuie sa va gânditi ce senzatie v-a produs mirosul dintr-o gradina cu flori sau un buchet de trandafiri primit cadou. Ei bine, acea senzatie poate explica mai bine decât orice prospect efectele aromoterapiei.

Pentru inceput este bine de stiut ca aromoterapia se bazeaza pe uleiuri volatile din simplul motiv ca acestea capteaza cel mai bine diferitele arome. Chiar stiinta recunoaste ca anumite uleiuri volatile actioneaza eficient asupra nevrozelor si a insomniilor.

*Cum ajuta somnul*

– Un anumit parfum poate genera un anumit gen de vise, o combinatie de parfumuri induce o anumita evolutie a somnului, iar mirosurile neplacute pot genera chiar cosmaruri.
– Parfumul de mosc, uleiul volatil de trandafir, de flori de câmp, de tamâie, degajate in atmosfera cu ajutorul unei lampi de aromoterapie asigura un somn linistit, in general fara vise.
– In caz de insomnie se poate consuma un extract de macerat din sunatoare combinat cu trei linguri de tinctura de lavanda, trei linguri de tinctura de sulfina si trei linguri de tinctura de talpa gâstii.

*In viata de zi cu zi*

– Uleiul de busuioc – este indicat mai ales in caz de oboseala sau astenie, deoarece combina efectul de relaxare cu cel de revitalizare.
– Uleiul de lamâie – este indicat celor cu afectiuni in urma traiului sedentar, deoarece are o aroma care confera prospetime, limpezime si claritate, creând o stare de destindere asociata cu buna dispozitie.
– Uleiul de portocala – produce o stare de satisfactie, multumire, de intimitate si usureaza somnul.
– Uleiul de lavanda – calmeaza tensiunile nervoase si favorizeaza trecerea gradata catre starea de somn.
– Uleiul de trandafir – folosit in doze mici confera o stare placuta de confort, inlatura tensiunea psihica si musculara.

*Atentie la contraindicatii!*

Majoritatea uleiurilor esentiale nu au alta contraindicatie decât aceea de a respecta dozajul prescris de furnizor (produsele se gasesc in farmacii). Supradozarea poate fi periculoasa.
De exemplu, parfumul de crin, pe cât e de placut si imbietor, in cantitate mare, mai ales in timpul somnului, poate fi mortal.

Ion Bogdan

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Jocuri de putere la Moscova. Începe marea epurare?
  • Exit mobile version