Cauta

„Dieta” americana: salata cu E. coli

Dupa ce au consumat salata verde, 29 de americani au ajuns la spital cu diagnosticul „toxiinfectie alimentara”. Epidemia a fost declansata dupa ce restaurantele, cantinele scolare si supermarketurile au pus in vinzare salata verde contaminata. Vina o poarta o tulpina rara a bacteriei E. coli, neasociata pina acum cu toxiinfectiile alimentare. Ca urmare, Freshway Foods, o companie din Ohio, si-a retras de pe piata toata productia de salata. Epidemiologii americani au identificat tulpina E. coli O145, diferita de E. coli O157:H7, mult mai cunoscuta, si asociata cu toxiinfectii alimentare declansate de consumul de carne tocata, legume verzi si alte alimente. Noua bacterie pare a fi o tulpina deosebit de virulenta, capabila sa provoace imbolnaviri grave.
Cristian Codreanu

Ultimele stiri

  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Exit mobile version