Cauta

Economie – Stiri pe scurt

*Logan, cu frati “vitregi” in Maroc*

Dacia va lansa pina la sfirstul anului viitor doua noi modele bazate pe platforma Logan, care vor fi construite in Maroc, pentru a-si completa prezenta pe toate segmentele majore de piata, scrie presa franceza. “Trebuie sa soseasca inca doua masini. Acestea vor veni din Tanger (Maroc), unde construim o uzina, si se bazeaza pe platforma Logan”, a declarat, ieri, directorul programului pentru automobile entry-level al Renault, Gerard Detourbet, la salonul auto de la Geneva.

*Leul se mai umfla un pic*

Leul a avut o evolutie stabila in prima jumatate a sedintei interbancare de ieri, mentinindu-si cistigul de la finele sesiunii precedente, astfel ca referinta anuntata de Banca Nationala a României (BNR), de 4,0929 lei/euro, a atins un nou minim de la inceputul lunii februarie. Banca centrala a publicat o rata inferioara celei de joi in 2 februarie, cind referinta s-a situat la 4,0877 lei/euro. Nivelul de joi este cu 1,2 bani mai redus decit referinta anuntata miercuri, de 4,1049 lei/euro.

*Investitii in economie anul trecut – cadere de 29,1%*

Investitiile in economia României au scazut cu 29,1% anul trecut fata de 2008, la 62,508 miliarde lei (14,75 miliarde euro), in principal din cauza scaderii drastice a investitiilor in utilaje, potrivit Institutului National de Statistica (INS). Astfel, investitiile in utilaje, inclusiv mijloace de transport, s-au diminuat cu 44,5% fata de 2008, la 23,35 miliarde lei, investitiile in lucrari de constructii noi s-au micsorat cu 13,8%, la 33,37 miliarde lei, iar investitiile cu alte cheltuieli au scazut cu 25,3%, la 5,78 miliarde lei.

*Program Rabla pentru termopane*

Patronatul Producatorilor de Timplarie Termoizolanta (PPTT) a propus Ministerului Dezvoltarii un program de tip “Rabla” pentru inlocuirea timplariei, care ar urma sa fie complementar celui de reabilitare termica a locuintelor, derulat de institutie. O varianta ar fi ca suma platita pentru inlocuirea timplariei sa fie dedusa din impozit, iar alta varianta este decontarea acesteia, din 2011.

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version