A sasea editie a „Parlamentului deschis” a debutat, simbata, cu un numar de vizitatori mult mai mic decit altadata. Coincidenta sau nu, in acest an a fost si prima data cind presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase in acest caz, i-a primit pe oaspeti cu placinte facute cu propriile-i minusite. C-asa-i obiceiul la români, dupa cum a spus chiar Anastase. Tot ea insa a precizat si ca placinta cu pricina a fost “prima sa tentativa culinara”. Debut gastronomic pornit oarecum anevoios: “Am avut probleme de la inceput pina la sfirsit – am avut probleme cu merele cind le-am amestecat, am avut probleme cu nucile, pentru ca este o tehnica deosebita, in sensul in care oamenii incearca sa introduca nucile foarte bine, ca sa nu se creeze goluri de aer. Le-am invatat pe fiecare pas cu pas, sint o groaza de secrete pe care trebuie sa le stii si pe care probabil le inveti in ani de zile”. Ce-i drept, pina la ora inchiderii editiei nimeni nu s-a plins de placintele Robertei Anastase, chiar daca presa a sesizat reducerea drastica a numarului de vizitatori in comparatie cu ceilalti ani. Chiar daca nu vor exista efecte secundare, cel mai bine este ca femeia care a parasit cratita in favoarea carierei sa nu mai combine dupa aceea cele doua “ingrediente”. Nu de alta, dar rezultatul ar putea fi indigest atit acasa, cit si la serviciu…