Cauta

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Hai la parada militara de la Arcul de Triumf!

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Google sarbatoreste ziua Marii Uniri a romanilor printr-un logo special. Romanii sunt asteptati, joi, la Arcul de Triumf, unde va avea loc parada militara traditionala organizata de Ziua Nationala, potrivit prognozei de pe site-ul ANM vremea urmand sa fie insorita.

Numerosi oficiali sunt asteptati la eveniment, inclusiv presedintele Traian Basescu urmand sa asiste la parada, potrivit programului anuntat de Presedintie.

Peste 1.500 de militari si tehnica militara apartinand Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Protectie si Paza vor participa, incepand de la ora 11.00, la eveniment.

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Premierul Emil Boc, huiduit la Alba Iulia!

Ziua Nationala a Romaniei ar trebui sa fie vara, spune Prigoana!

Un moment special al Paradei il va constitui defilarea Detasamentului de cavalerie al Jandarmeriei, care ar putea avea un participant special – o fetita de numai 9 ani. Prezenta acesteia este insa incerta.

MApN va participa la eveniment cu blocuri de parada reprezentative tuturor categoriilor de forte: aerian, terestru si maritim. De altfel, fortele care vor participa la parada au facut, duminica, o repetitie generala. in anii trecuti, vremea nefavorabila a facut imposibila decolarea avioanelor de tip MiG, insa chiar si in aceste conditii peste 2.500 de persoane s-au adunat in fiecare an pentru a asista la spectacol.

Traficul rutier va fi restrictionat, cu ocazia paradei, in zona adiacenta Arcului de Triumf. Astfel, intre orele 5.00 si 15.00, va fi restrictionata circulatia pe axul central al soseaua Kiseleff si banda I de circulatie, pe tronsonul cuprins intre Piata Presei Libere si Piata Arcului de Triumf, dinspre Piata Presei Libere catre Piata Arcul de Triumf, precum si banda III de circulatie pe sos. Bucuresti – Ploiesti (dinspre Fantana Miorita catre Piata Presei Libere).

intre orele 9.00 si 15.00 va fi inchisa total circulatia pe soseaua Kiseleff si pe strazile adiacente, intre Piata Presei Libere si Piata Victoriei, pe Strada Alexandru Constantinescu, intre Piata Arcului de Triumf si Bulevardul Marasti, pe Bulevardul Alexandru Averescu, intre Piata Arcului de Triumf si Bulevardul Marasti si pe Bulevardul Maresal Constantin Prezan, intre Piata Arcului de Triumf si Piata Charles de Gaulle.

Totodata, va fi restrictionat temporar traficul rutier pe strada Arhitect Ion Mincu. Problemele din trafic pot fi sesizate la numarul de telefon 021.9544.

Evenimentele militare dedicate zilei de 1 Decembrie nu se limiteaza insa la Parada de la Arcul de Triumf.

Astfel, tot in Bucuresti vor avea loc, joi, la ora 08.00, ceremonii militare de depuneri de coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor militari romani cazuti la datorie, amplasat in fata Palatului National al Copiilor din Parcul Tineretului, si la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I.

Potrivit MApN, incepand cu ora 17.40, in Piata Tricolorului din fata Palatului Cercului Militar National, vor avea loc un ceremonial militar si un concert de cantece ostasesti, urmate de retragerea cu torte a militarilor din Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul” pe itinerariul Palatul Cercului Militar National, Bulevardul Regina Elisabeta, Piata Operei, Piata Leu, Bulevardul General Vasile Milea.

La randul lor, militarii romani aflati in misiune in teatrele de operatii vor organiza manifestari specifice dedicate Zilei Nationale a Romaniei. Drapelul national va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.

 

 

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version