Cauta

Unde s-a ajuns! Biserică vandalizată în Capitală. Reacție tranșantă de la nivelul BOR – VIDEO

Unde s-a ajuns! Biserică vandalizată în Capitală. Reacție tranșantă de la nivelul BOR - VIDEO (captură video)

Întreaga situație a ajuns la urechile opiniei publice, alr reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române, dar și alr polițiștilor Capitalei. În vizor a fost luată o biserică din București, care a fost pur și simplu vandalizată. Totul s-a întâmplat la câteva zile de la începutul Postului Sfintelor Paști.

Ușa, pereții, dar și icoane expuse în exteriorul unui lăcaș de cult din lemn, aflat în Parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei, au fost mâzgălite cu diverse semne sau scrieri făcute – foarte probabil – cu un spray de tip graffiti, de culoare roz.

Imagini cu biserica vandalizată au ajuns inițial pe o pagină de Facebook, a comunității Prietenii Parcului IOR. Și au generat reacții nu doar în rândul internauților. Ci și al purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române.

Vasile Bănescu: Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou

Care, conform paginii de Facebook a Agenţiei de Ştiri Basilica, a transmis următorul mesaj, pe care îl redăm integral:

”Biserică vandalizată în București. Reacția lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române:

Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR.

Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România.

Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti.

Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu.”

Polițiștii fac cercetări

La fața locului au ajuns și polițiștii de la Secția 12, incidentul fiind semnalat oamenilor legii de către preotul paroh al lăcașului de cult inscripționat cu vopsea. În acest caz, Poliția Capitalei a deschis dosar penal pentru distrugere, potrivit hotnews.ro.

Se fac, așadar, verificări și rămâne de văzut care vor fi concluziile oamenilor legii. „La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, care au declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Cercetările vor fi continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3″, a transmis Poliția.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version