AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisDacă le scoți neomarxiștilor bateriile, i-ai terminat!

Dacă le scoți neomarxiștilor bateriile, i-ai terminat!

Gata, Generația Gadget, gata! N-ai vrut pelerinaje în Dobrogea, ca să nu ne infectăm, am înțeles. Tefeloazelor, poate că aveți dreptate,  dar lăsăți Biserica în pace, că dacă vă scoatem bateriile, v-am terminat! Când eram eu abonat la Pif (revista franțuzească punea în țiplă și câte o jucărie pentru minitehnicus), Generația Gadget nici nu se născuse. „Proști, dar mulți” înseamnă, azi, „Inculți, dar conectați”. De unde avem expresia „proști, dar mulți”? Fără google, fără google, că vă roade tastatura unghiile mai rău decât lipiciosul! 

Ca să ne primească în viitorul lor apocaliptic, neomarxiștii ne cer să renunțăm la trecut, adică la identitate. De Sfântul Andrei, Creștinii din Dobrogea au fost prigoniți mai rău ca pe vremea turcilor, care le-au permis să ridice Biserici, cu o singură condiție: să fie mai scunde decât geamiile. Tupeul tefeloazelor nu l-a avut nici Ana Pauker. Staliniștii i-au arestat pe chiaburi și chiar pe țăranii mijlocași (habar n-au neomarxiștii atei cine erau țăranii mijlocași), dar nu s-au atins de Creștini în Noaptea de Înviere, de Paști sau de Sfântul Andrei.

Mă, drăgălașilor, mă, nu ne-a fost nici nouă ușor! Sunteți copiii noștri făcuți cu antena de bulgari și cu prezervativele expirate de la ajutoare. În ianuarie, februarie ’90, în România veneau camioane cu ajutoare – nici pe-asta n-o știți. V-am crescut și vă iubim. Vorba lui Mihai Tatulici, „un monstru se crește greu!”. Și se educă la fel de greu. Tatulici are dreptate. El a fost autodidact. V-am crescut greu, foarte greu, iar acum ne simțim împliniți. Da, am reușit. „Uite, monstrul meu merge pe trotinetă! Trece pe lângă Bisericile de pe Calea Victoriei și scuipă!” Replică: „vaaaai, așa mic și merge pe trotinetă! Câți ani are?” „32 de anișori. Da, așa mic și deja scuipă. Prin mască. Precocele e dulce foc. Își pudrează și nasul.”

Simpaticilor, ați luat de la Maradona doar viciul, nu și talentul.  Frumos e că neomarxiștii bătrâni l-au înjurat și pe Maradona. E vorba despre doi mâhniți de la old boys – tenismanul ozenist Cristian Tudor Popescu și supozitorul cultural Radu Naum. Maradona era prieten cu Fidel Castro, ca să vezi ce chestie! Mi se pare foarte amuzant că neomarxiștii au propagandiști mai slabi decât URSS sau Cuba. La începutul anilor ’60, Fidel Castro l-a contactat pe Gabriel Garcia Marquez, printr-un ziarist mexican, ca să-l convingă să se întoarcă din Venezuela și să facă, la Bogota, un ziar antiamerican. Castro i-a trimis lui Marquez 10.000 de dolari prin prestigioasa Royal Bank of Canada. Așa a apărut și (în) Columbia celebra „Prensa Latina”, fondată în Cuba de Che Guevara. „Prensa Latina” era foarte des citată și la Telejurnalul nostru, din perioada ceaușismului târziu.

Acum ce faceți, neomarxiștilor? Îl scoateți pe „coruptul” Marquez din biblioteci? Auuuuu, scuze, am uitat! Bibliotecile voastre sunt în telefoane.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.675 afisari

7 COMENTARII

  1. Neomarxisti,neonazisti. Cu ei „excelenta sa ” hotul de case cu acte false va moderniza Romania.Ca prea este anormala.Deocamdata am revenit pe „platou”dupa ce am fost cateva zile pe” platforma.”

  2. Neomarxisti,neonazisti. Cu ei „excelenta sa ” hotul de case cu acte false va moderniza Romania.Ca prea este anormala.Deocamdata am revenit pe „platou”dupa ce am fost cateva zile pe” platforma.”

  3. cand brucan le spunea astora de pe damabovita sa faca ei ce vor prin economie si politica pr ca el scrie istorie stia lighioana ca vor iesii puii lor aia mici ,mici atuinci dar acum cu coltii mari musca si sfasie !!!!!!! repeta si ei un trecut care oricum i a aruncat la gunoi atunci si daca se repeta tot asa vor ajunge cu niste sange de compatrioti varsat dar ei asta vor ,exterminarea romanilor!!!!!!!!

  4. Ati vazut vreun pizidist pe trotineta ? Au si sofer la bemveu si mertan pe care la scot din garajele viloaielor pitite prin paduri , sunt pragmatici , n-au nevoie nici de biblioteci , nici de telefoane , sa iasa parandaratul si sa se umfle portofelul , dupa noi , potopul !

  5. Mai MAESTRE de unde le scoti ca ii ametesti pe panaramezi de dau cu fruntea-n buric ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger