AcasăNewsBLM și ANTIFA au dat lovitura! Cine este noul șef al Pentagonului,...

BLM și ANTIFA au dat lovitura! Cine este noul șef al Pentagonului, premieră în istoria Americii!

Lloyd AustinLloyd Austin va fi numit secretar al Apărării în administrația Biden. Pentagonul va avea primul său șef de culoare

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a bifat o premieră: l-a desemnat pentru funcţia de secretar al apărării pe generalul în retragere Lloyd Austin, primul oficial de culoare în această funcţie.

Lloyd Austin s-a aflat în fruntea comandamentului forţelor americane din Orientul Mijlociu în administraţia Obama, informează presa din State.

Generalul în retragere Lloyd Austin, care a condus CENTCOM în perioada 2013-2016, va avea nevoie de o derogare din partea Congresului pentru a putea ocupa această poziţie în cadrul executivului american deoarece au trecut mai puţin de şapte ani de când a fost activ în armată. El a fost trecut în retragere în 2016.

Nominalizarea sa ar putea atrage critici din partea cercurilor progresiste având în vedere rolul său în Consiliile de Administraţie ale mai multor companii, inclusiv al corporaţiei producătoare de arme Raytheon Technologies.

Joe Biden a evitat să numească o femeie în această funcţie

Noul lider de la Casa Albă a ocolit-o pe Michelle Flournoy pentru funcţia de șef al Pentagonului, care ar fi fost prima femeie în acest rol şi care, iniţial, fusese considerată drept principala candidată. Flournoy a ocupat funcţia de subsecretar al apărării pentru politici în primul mandat al preşedintelui Barack Obama.

Președintele ales Joe Biden a început să nominalizeze membrii cabinetului și colaboratorii de la Casa Albă în încercarea de a îndeplini promisiunea sa.

author avatar
Andrei Ștefan
626 afisari

1 COMENTARIU

  1. ba andrea ștefan nu sa anuntat inca in SUA CINE ESTE PRESEDINTE AKA POTUS! Da aci la national tu, radu jacota si inca una andrea stiti voi dinainte cine cîștigă! Va dat soroș informatia nu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger