Cauta

Tratamentul pentru Covid există! Medicii români nu au voie să-l prescrie

Clorochina și hidroxiclorochina, folosite deja de SUA și Franța în tratamentul pacienților infectați cu Covid-19, nu pot fi prescrise de medicii români. Directiva vine de la Agenția Europeană a Medicamentului, care motivează că aceste medicamente sunt insuficiente și că trebuie administrate pentru afecțiunile autoimune. 

Românii nu poți fi tratați cu medicamentele eficiente decât în cazuri foarte grave

Medicii români au interdicție de la Agenția Europeană a Medicamentului să prescrie clorochina și hidroxiclorochina, cele două medicamente care s-au dovedit eficiente în tratamentul bolnavilor infectați cu noul coronavirus. Probabil că interdicția a fost coroborată și cu o absență a acestor medicamente de pe piața românească, având în vedere cererea uriașă pe plan mondial. ”În prezent, clorochina și hidroxiclorochina, două medicamente deja autorizate pentru tratamentul malariei și al anumitor boli autoimune, constituie obiect de cercetare la nivel mondial datorită potențialului terapeutic al acestora în tratarea infecției cu noul coronavirus (Covid-19). Cu toate acestea, eficacitatea acestor medicamente în tratarea infecției Covid-19 trebuie să fie dovedită prin studii. Este foarte important ca pacienții și profesioniștii din domeniul sănătății să utilizeze clorochina și hidroxiclorochina numai în indicațiile autorizate sau în cadrul studiilor clinice ori programelor naționale care vizează utilizarea ca urgență pentru tratamentul infecției Covid-19. Atât clorochina cât și hidroxiclorochina pot prezenta reacții adverse grave, în special în cazul administrării de doze mari sau în asociere cu alte medicamente. Aceste două medicamente nu trebuie utilizate fără prescripție medicală și în afara supravegherii de către medic și trebuie prescrise numai conform indicațiilor aprobate, cu excepția unui context de studiu clinic sau a unor protocoale convenite la nivel național. În prezent, sunt în curs de desfășurare studii clinice de amploare, efectuate în scopul generării datelor solide necesare pentru stabilirea eficacității și siguranței clorochinei și hidroxiclorochinei în tratamentul infecției Covid-19. EMA salută demararea acestor studii, care vor permite autorităților să asigure recomandări de încredere și fundamentate pe dovezi ferme pentru profesioniștii din domeniul sănătății și pacienți. Din considerente de urgență și din cauza presiunii exercitate asupra sistemelor de sănătate pentru salvarea de vieți omenești în perioada pandemiei cu infecția Covid-19, unele țări, printre care SUA și Franța, au instituit protocoale stricte care să permită utilizarea experimentală a acestor două medicamente, de exemplu la pacienții cu forme severe de infecție COVID-19”, se arată într-un comunicat al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

Restricții la cumpărarea medicamentelor

Agenția Europeană a Medicamentului a mai transmis că hidroxiclorochina și clorochina sunt medicamente vitale pentru pacienții cu afecțiuni autoimune precum lupusul și că este important ca aceștia să le poată obține în continuare și să nu se confrunte cu situații de lipsă pe piață din cauza stocării sau a utilizării acestor medicamente în afara indicațiilor autorizate. ”În unele țări, prescrierea acestor medicamente a fost restricționată, pentru reducerea riscului de deficit. Medicii trebuie să utilizeze clorochina și hidroxiclorochina în cadrul studiilor clinice. Clorochina și hidroxiclorochina trebuie utilizate în continuare în tratarea unor afecțiuni cronice. Pentru prevenirea presiunii inutile asupra lanțurilor de aprovizionare, pacienților trebuie să li se elibereze numai cantitatea obișnuită de medicamente. Profesioniștii din domeniul sănătății nu trebuie să emită prescripții pentru o perioadă mai lungă decât cea obișnuită”, se mai arată în comunicatul Agenției Europene a Medicamentului.

 

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version