Cauta

Terapie cu seminte pentru un organism sanatos

Anotimpul calduros este un bun prilej pentru cei care consuma carne si produse din carne sa inlocuiasca acest aliment cu unele chiar mai bogate in proteine, dar mult mai sanatoase: semintele.

Utile. Semintele de in, susan si de dovleac sunt benefice pentru organism

Semintele  sunt adevarate medicamente naturiste, insa terapia nu presupune consumul exclusiv al acestora, ci in combinatie cu un regim sanatos, bazat pe legume si fructe. Potrivit portalului Terapii Naturiste, pentru a avea efect terapeutic, semintele se mananca neprajite, deoarece, prin preparare termica, cea mai mare parte a proprietatilor lor vindecatoare este distrusa.

Semintele de dovleac

Semintele de dovleac (bostan) contin cca 50% grasimi, vitamine, microelemente si mai ales zinc. Ele sunt recomandate in lupta cu afectiuni ale prostatei, constipatia si balonarea. Sunt diuretice, intaresc muschiul cardiac si rinichii, ajuta la cresterea parului, elimina metalele grele din organism. Pentru tratarea acestor afectiuni, se prepara laptele de bostan dintr-un pahar de seminte pisate intr-un vas de lut si trei pahare de apa clocotita. Se strecoara, se stoarce bine terciul si se bea lichidul obtinut de trei ori pe zi, cate 1/2 de pahar, inainte de masa. Se mai recomanda in alimentatia persoanelor cu boli hepatice si cardiovasculare, femeilor insarcinate si copiilor. De asemenea, semintele de dovleac au un efect excelent si impotriva parazitilor intestinali. In caz de oxiuri, pentru copii sunt recomandate cate 10-15 seminte de dovleac decojite, zilnic, iar pentru adulti, cate 20-30 seminte pe zi. Aceste seminte trebuie sa ramana neaparat cu pielita fina si uscata pe ele si sa se mestece foarte bine. Dupa o ora, se ia o lingurita de ulei de ricin. Fitoterapia recomanda semintele de dovleac si contra teniei.

Semintele de susan

Semintele de susan contin vitaminele A, B, C si E. Pentru intarirea si curatarea organismului, se consuma cate 15-20 g de pulbere preparata din seminte, cu putina apa, de trei ori pe zi, cu 10-15 minute inainte de masa. Arsurile se trateaza cu un terci din seminte de susan rasnite si apa. Se schimba pansamentul de doua-trei ori pe zi, pana la vindecare. Semintele de susan contin si proteine, cu 50% mai mult decat cele din carne. Sunt foarte bogate in calciu si inlocuiesc cu succes laptele. Consumul de susan previne osteoporoza.

Semintele de in

Daca urmati o cura cu seminte de in, scapati de problemele aparatului digestiv, deoarece normalizeaza tranzitul intestinal, dau senzatia de satietate si incetinesc procesul de asimilare a grasimilor. Sunt indicate in cazul in care suferiti de constipatie, de o boala inflamatorie intestinala sau de sindromul colonului iritabil. Puteti lua seara, de patru ori pe saptamana, cate doua lingurite de seminte de in macinate, cu multa apa. Puteti prepara si un macerat la rece, din doua lingurite de seminte de in la un pahar cu apa. Se lasa cateva ore si apoi se consuma semintele, cu tot cu apa. Uleiul de seminte de in are efect calmant si antiinflamator, fiind indicat in inflamatiile tractului digestiv si pentru prevenirea hemoroizilor si litiazei biliare.

Ultimele stiri

  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Plângere penală la DNA, împotriva lui Nicușor Dan. Cine a depus sesizarea
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Piedone, „demolat” în direct de Vanghelie: „A fost angajatul meu. Mințea din 3 în 3 minute” – VIDEO
  • Casting pentru postul de antrenor la Rapid?! Între ce variante se zbat giuleștenii
  • Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile
  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Exit mobile version