Cauta

Strategiile politice la nivel european lasa PSD-ul in ofsaid

Vizita Vioricai Dancila la Bruxelles are legatura cu motiunea care se va citi saptamana viitoare in Parlamentul European referitoare la statul de drept din Romania. Premierul cauta sa explice reala situatie din tara, insa sprijinul socialilor este acoperit de strategia pe care se pare ca popularii europeni deja si-au conturat-o. Despre ce este vorba, nu-i greu a intui, mai ales dupa reactia lui Manfred Weber, liderul PPE, de la finalul intrevederii cu primul-ministru: „Sunt extrem de ingrijorat de situatia din Romania”. In traducere, „vin vremuri grele pentru voi!”.

Ungaria<br >le face<br >România<br >le trage

In plin „meci” cu pucistii din PSD, Liviu Dragnea avertiza asupra faptului ca sunt multi cei care nu vor ca Dancila sa preia presedintia Consiliului Europei in ianuarie, iar acestia nu se vor da inlaturi de la nimic in incercarea de a rasturna Guvernul. Dupa cum par facute cartile la Bruxelles, social-democratii chiar au de ce sa se teama, vedem ce a putut declara Weber dupa numai o ora de discutii cu primul-ministru.

Pe de alta parte, ca sa intelegem tabloul conturat, trebuie sa aratam ca pe scena internationala exista doua voci mult prea galagioase si care starnesc rumoare in cancelariile occidentale. Vorbim despre Ungaria (guvernare de centru-dreapta) si Polonia (conservatorii sunt la putere), insa aceste state fac parte din familia popularilor europeni, asa ca… Asa ca cineva trebuie pedepsit, iar Romania este iepurasul la indemana, yesmenul de serviciu ce are fundul pregatit sa mai incaseze unul, doua, noua suturi zdravene, parintesti de la P.E.

Varsovia si Budapesta, copiii rebeli ai UE

In prezent, Budapesta si Varsovia conduc grupul tarilor de la Visegrad si fac nota discordanta cam cu tot ce inseamna politica si strategie europeana – incepand cu situatia imigrantilor si terminand cu sanctiunile impuse Federatiei Ruse. In Ungaria domneste cu autoritate Viktor Orban, iar la polonezi, nationalismul asumat al partidului de guvernamant nu-i pe placul globalistilor bruxelezi.

Dar, cum niciuna dintre ele nu poate fi osandita, las’ ca plateste Romania pentru amandoua, ca si-asa are o imagine deplorabila in Vest, asa ca s-ar varsa prea putine lacrimi pentru ea. Activarea articolului 7 impotriva Romaniei este solutia la indemana a popularilor europeni, care in felul acesta ar impusca doi iepuri dintr-o lovitura: transmit un mesaj clar tuturor celor ce pe viitor s-ar trezi sa nu asculte „povatele” UE si, in acelasi timp, lovesc in cel mai mare partid de stanga de pe continent, punand la colt tabara socialistilor europeni.

Demonstratii de strada si adio, guvernare!

Nici nu-i nevoie de un prea mare efort de imaginatie pentru a intelege ce inseamna activarea articolului 7 impotriva Romaniei. Presa aservita intereselor straine, toate oengeurile cu finantare sorosista, alde gura-casca si alti trogloditi s-ar instala degraba in Piata Victoriei. PSD si al ei lider ar fi condamnati pentru „scoaterea Romaniei din UE”, desi pana la momentul excluderii noastre din familia europeana ar mai fi pasi uriasi de facut. Insa, nimanui nu-i va mai pasa in acele momente ca totul e o strategie, un joc politic la nivel inalt. Serviciile vor apasa pe butoanele potrivite si, pe fondul unei emotii nationale viu si intens sustinute de mass-media, Romania se va vindeca de „ciuma rosie”. Vocea strazii va castiga, majoritatea inca o data isi va dovedi inutilitatea in fata noii oranduiri in democratie.

Dupa care, stiti scenariul, doar pe cadavrele unor tineri si-a mai tras Klaus Iohannis guvernul lui. Asadar, iar Ciolos, iar Vlad Voiculescu si combinatiile sale etc.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Jocuri de putere la Moscova. Începe marea epurare?
  • Exit mobile version