Cauta

Spitalele private, sub bisturiul lui Teodorovici

Mai multi operatori privati de servicii medicale au ajuns in atentia ministrului de Finante, care a anuntat un amplu control. Acuzatiile extrem de grave facute de Eugen Teodorovici se refera la decontari duble facute de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Mai pe sleau, unele spitale private taxeaza si pacientul, dar deconteaza acelasi serviciul prestat si de la CNAS. Bani si mai multi, cu alte cuvinte, stiut fiind faptul ca nu oricine isi permite tratarea la un spital privat din Romania.

Controlul anuntat de ministrul Finantelor este in tandem cu Ministerul Sanatatii. „Sunt cateva structuri pe care Ministerul Sanatatii le-a indicat. In zona privata. Vom vedea care sunt concluziile controlului, care este in derulare. L-am inceput deja. Incepem cu zona privata, sunt zone unde se fac in special decontari de la Casa de Sanatate. Se verifica in mod special modul in care se cheltuie banii, modul in care sunt decontati de Casa de Sanatate pentru ca, se pare, ca sunt dublari de decontari de cheltuieli in aceasta zona. Adica pentru acelasi tip de interventie medicala se platesc de mai multe ori aceste activitati, si de catre privat, si de catre Casa de Sanatate si deja avem o mare problema daca lucrurile sunt in acest fel. E o chestiune ilegala si imorala fata de pacienti in primul rand pentru ca acesti bani pot fi cheltuiti acolo unde pacientii au nevoie si stim ca in sanatate e nevoie acuta de finantare”, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

CNAS, fonduri de 7 miliarde de euro

„Lucrurile, daca se incalca in acest fel in zona de sanatate, sa fie (sanctiunile -n.r.) foarte dure. Nu poti sa te joci cu ceea ce inseamna sanatatea. Sunt fonduri foarte multe alocate Casei de Sanatate, undeva la sapte miliarde de euro si nu cred ca toti acesti bani sunt cheltuiti exact cum prevede legea. De asta am intrebat daca sunt siguri cei de la Casa (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate -n.r.) ca ceea ce deconteaza se face strict cu respectarea legii. Avem semnale si avem chiar o solicitare din partea Ministerului Sanatatii de a verifica acesti agenti economici. Este vorba de modul in care acesti operatori functioneaza, indiferent de patologie”, a declarat ministrul de Finante. Eugen Teodorovici a precizat ca nu i se pare normal ca agentii economici care ofera asigurari si abonamente medicale sa si presteze astfel de servicii. „Cel care emite aceste asigurari de sanatate nu poate sa si presteze. Au abonamente medicale, nici macar asigurari. Nu (le inchid afacerea -n.r.) , pot sa opteze pentru una sau alta. Este o chestiune de principiu. Daca tu esti cel care asigura, cum poti sa fii si cel care presteaza? Ati vazut, si in zona auto, cei care asigura prepara si masina? Nu merge pentru ca e un posibil conflict de interese intre cele doua. Eu trebuie sa verific daca cel care a prestat a si prestat acest serviciu pentru ca i-l decontez. Intai am discutat cu ministerul Sanatatii si apoi si cu companiile”, a completat Teodorovici.

Ultimele stiri

  • Accident în Capitală. Au fost implicate un autobuz și un autoturism/Mai mulți călători, la spital
  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Firea, candidatul PSD la Primărie, a anunțat proiectele pentru Capitală
  • Scandal de proporții în Dâmboviţa! Persoane rănite, în urma unui conflict/Poliţiştii au tras focuri de avertisment
  • Piedone, ironii la adresa lui Ciolacu: „Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Ești bine?”
  • Are sau nu șanse Iohannis să devină secretar general al NATO? Băsescu, opinie tranșantă – VIDEO
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Exit mobile version