Cauta

Si sclavii erau emigranti, si ei aveau visul american

„Aceasta este America: un pamant al visurilor si al oportunitatilor”, a declarat Ben Carson, ministrul Locuintelor, chiar in ziua adoptarii de catre administratia Trump a unui nou decret privind imigratia.

Un ministru al lui Trump provoaca scandal

Carson, afro-american, a continuat: ”Au fost alti emigranti care au venit aici in calele vapoarelor de sclavi, care au muncit mai mult si mai greu pentru mai putin. Dar si ei aveau visul ca, intr-o buna zi, fii lor, fiicele lor, nepoti lor, nepoatele lor ar putea gasi fericirea pe acest pamant american”. Puternica organizati pentru apararea persoanelor de culoare, NAACP, a reactionat pe Twitter: ”Emigranti?”. Remarcile lui Ben Carson au fost judecate drept ”tragice, socante si inacceptabile” de catre Anne Frank Center SUA (care intretine memoria tinerei evreice care si-a gasit moartea intr-un lagar nazist). ”Nu, domnule Carson, sclavii nu au emigrat in America, ci au fost adusi aici cu forta, violent, impotriva vointei lor si au trait aici privati de libertate”, a comunicat centrul Anne Frank.

Doua decrete, cinci diferente

Noul decret anti-imigratie semnat de Trump va intra in vigoare in 16 martie. In primul rand, Irak a fost retras pe pe lista ”neagra” pentru rolul sau important in lupta contra ISIS. Astfel ca au ramas 6 tari ai caror cetateni au interzis in SUA pentru 90 de zile: Iran, Siria, Sudan, Libia, Somalia si Yemen. In al doilea rand, titularii de vize sau de carte verde pot calatori normal in SUA. In al treilea rand, cetatenii tarilor vizate care beneficiaza de dubla cetatenie vor fi autorizati pe teritoriul american. In al patrulea rand, programul de primire al refugiatilor sirieni ramane blocat pentru 120 de zile, la fel ca celorlalti refugiati din tarile vizate (initial, sirienii erau blocati pe perioada nedeterminata). In al cincilea rand, noul decret nu mentioneaza religia, nemaifiind vorba doar de musulmanii pe care Trump dorea sa-i blocheze la frontierele SUA.

Ultimele stiri

  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Plângere penală la DNA, împotriva lui Nicușor Dan. Cine a depus sesizarea
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Piedone, „demolat” în direct de Vanghelie: „A fost angajatul meu. Mințea din 3 în 3 minute” – VIDEO
  • Casting pentru postul de antrenor la Rapid?! Între ce variante se zbat giuleștenii
  • Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile
  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Exit mobile version