Cauta

Serbia, blocata la aderarea la UE de „vlahii” separatisti

Blocarea de catre Romania a obtinerii statutului de candidat UE pentru Serbia a starnit controverse la nivel european.

Vlahii din Serbia isi pastreaza atat portul national, cat si limba romana

Multi oficiali europeni s-au aratat mirati si nemultumiti de atitudinea Romaniei. Care, in sfarsit, a facut ceea ce trebuia pentru a-si proteja minoritatile locuitoare acum pe alte meleaguri.

Oriunde dai, crapa in Olanda

Cei mai multi dintre participantii la Consiliul ministrilor de Externe ai UE cred ca Romania a vrut sa se razbune pe Olanda – care-si fixase ca obiectiv major de politica externa aderarea Serbiei la UE – pentru blocarea aderarii tarii noastre la Schengen.  EU Observer constata cu stupoare ca Romania n-a facut niciodata caz de problema vlahilor din Serbia si ia uite ce i-a venit acum! Secretarul de stat al MAE pentru Romanii de Pretutindeni, Eugen Tomac, a declarat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca Serbia ii discrimineaza pe romanii de pe teritoriul sau si se comporta cu minoritatile ca pe vremea cand era un stat totalitar. Secretarul de stat a precizat ca Romania vrea ca Serbia sa adere la UE, dar i-a cerut in toate ocaziile sa asigure drepturile celor peste 250.000 de romani”.

„Vlahii” separatisti sunt ungureni

Serbia pretinde ca exista doua minoritati distincte: romani si vlahi! {;tia din urm[, sunt  „vlahi” separatisti, care s-au reunit si intr-un Consiliu National al Vlahilor si, prin vocea presedintelui, Radisa Dragoievici, sustin ca „nimeni nu are dreptul sa le ceara vlahilor sa se declare romani”. Nu, „pui de dac”! Voi trebuie sa fiti obligati sa nu va numiti vlahi, daca pe toate blogurile va recomandati ca ungureni, colonizati prin Serbia de catre Habsburgi!

Adrian Nastase e pro, Ponta tine contra

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, este de acord cu atitudinea Romaniei in aceasta problema. „Eu fac parte din Comisia de monitorizare a Consiliului Europei si pot sa va spun ca acolo au fost nenumarate discutii, nenumarate promisiuni care nu au fost realizate de Serbia”, a declarat Adrian Nastase. Insa, presedintele PSD, Victor Ponta, considera ca e incorect ca Romania sa fie singura tara care se opune aderarii Serbiei la UE.

Ultimele stiri

  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Exit mobile version