Cauta

S-a stins Zoe Petre. Fostul presedinte Constantinescu: Imi este greu sa exprim in cuvinte recunostinta

Emil Constantinescu ŞOCHEAZĂ pe toată lumea: ar fi de-acord, din nou, cu bombardarea Iugoslaviei

Fostul sef al statului, in perioada mandatului caruia Zoe Petre a detinut deopotriva prerogativele de consilier prezidential pe chestiuni de politica interna si externa, a ales sa transmita un mesaj in ziua in care respectatul istoric a parasit aceasta lume.

Cei doi au lucrat impreuna in intervalul 1996-2000, cand Emil Constantinescu era primul om in stat, iar Zoe Petre facea parte din echipa de la Cotroceni. Anii au trecut, iar vineri, din pacate, Zoe Petre a plecat dintre cei vii, la varsta de 77 de ani.

In memoria fostei sale colaboratoare de la Presedintie, fostul sef al statului a facut public, pe blogul sau, un mesaj, din care razbate din plin eleganta evocarii celei disparute. „Astazi, 1 septembrie 2017, s-a stins dupa o lunga si grea suferinta Zoe Petre, profesoara si cercetatoare a istoriei democratiei antice, care a inteles complicata istorie a Romaniei moderne si a contribuit la schimbarea ei. Intr-un moment de intristata reflectie, fie-mi ingaduit sa evoc amintirea unei nepretuite prietene si colaboratoare al carei destin s-a impletit strans cu al meu„, isi incepe Emil Constantinescu mesajul postat intr-o zi grea pentru cei care au cunoscut-o si apreciat-o pe cea care a fost Zoe Petre.

Facand referire directa la activitatea sa din perioada in care a lucrat in echipa prezidentiala, Constantinescu noteaza, printre altele, faptul ca „a fost inspiratoarea unor stralucite initiative de politica internationala care au dus la intarirea pozitiei Romaniei in sud-estul Europei, pe plan european si mondial si promotoarea unor reforme pe plan intern care au contribuit la constructia statului de drept. A avut un rol deosebit in pregatirea si apoi consolidarea Parteneriatului strategic Romania – SUA, in cadrul caruia a servit ca presedinte al Comisiei mixte insarcinate cu punerea in aplicare a prevederilor acestuia in plan politic, economic si militar”.

„Imi este greu sa exprim in cuvinte recunostinta mea pentru tot ajutorul exceptional pe care mi l-a dat in ultimul sfert de veac (…) Putini dintre oamenii pe care i-am cunoscut au intrupat mai bine ca Zoe Petre idealul servirii patriei mai presus de orice interese, personale sau de grup„, marturisteste fostul presedinte, in acelasi mesaj.

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version