Cauta

Putin: Pot lua Kievul in doua saptamani

O convorbire telefonica intre presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, si presedintele Rusiei, Vladimir Putin, pune si mai multe paie pe foc in criza din Ucraina. Presedintele rus i-ar fi spus sefului CE ca poate ocupa Kievul in doua saptamani, iar Barroso a facut public acest lucru.

Barroso a dezvaluit presei intentiile razboinice ale lui Putin

Cotidianul italian La Reppublica a publicat relatarea presedintelui CE, referitoare la o declaratie incendiara facuta de Vladimir Putin la telefon. Vadit enervat de cererea lui Barroso de a-i spune ce va face cu militarii rusi din Ucraina, Putin i-a replicat: „Daca vreau, pot lua Kievul in doua saptamani”. Seful CE a dezvaluit aceasta pozitie autoritatilor de la Bruxelles, iar stirea a fost prealuata de mass-media occidentala. Oficialii rusi nu au au negat prea vehement declaratia lui Putin, insa considera drept neelegant gestul lui Barroso.  Potrivit agentiei ITAR- TASS, consilierul pe probleme internationale de la Kremlin, Iuri Usakov, a spus ca dezvaluirea detaliilor conversatiei telefonice a fost  inadecvata si nediplomatica. „Daca s-a produs cu adevarat, acest lucru trece dincolo de practicile diplomatice. Nu este demn de nivelul unei personalitati politice serioase”, a mentionat Usakov. Intre timp, intentia NATO de a infiinta cinci baze militare in Europa de Est a generat o luare de pozitie de forta din partea Rusiei.

Schimbarea doctrinei militare

Conform agentiei RIA Novosti, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate rus, Mihail Popov, a anuntat ca Rusia isi va adapta doctrina militara, tinand cont de aparitia unor noi amenintari si, mai ales, de consolidarea prezentei NATO la frontierele sale. Popov nu a dat amanunte, dar a precizat ca schimbarea are in vedere primavara araba, conflictul din Siria si situatia din Ucraina. „Nu am nicio indoiala ca apropierea infrastructurii militare a tarilor membre NATO de frontierele tarii noastre, inclusiv prin extinderea blocului, va avea locul sau in randul amenintarilor militare externe”, a concluzionat Popov. Ca din intamplare, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a anuntat ieri ca fortele aeriene ruse vor primi anul acesta cel putin 230 de avioane si elicoptere. Asadar, incepe cursa inarmarilor, premergatoare izbucnirii unui razboi.

 

Ultimele stiri

  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București.
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Exit mobile version