Cauta

Padurarii lui Iohannis se dau loviti

Grupul austriac Schweighofer a anuntat ca vinde subsidiara Cascade Empire, care detine peste 14.000 de hectare de padure in Romania, si divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire, catre compania suedeza GreenGold Group. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, dar manevra pute.

Hai să fim serioşi cine vinde 14000 de<br >hectare de pădure dar nu îşi lichidează<br >fabricile de prelucrare a lemnului unde<br >lucrează peste 3000 de angajaţi

„Padurile detinute de Cascade Empire insumeaza 14.283 hectare, localizate in regiunile Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzau, Neamt si Suceava”, se arata in comunicatul Schweinghofer. Cascade Empire achizitionase padurile respective intre anii 2003-2011 si are in prezent 19 angajati, incluzand personalul diviziei de management forestier, iar intreaga echipa va fi preluata de noul proprietar, potrivit companiei. Ceea ce vor austriecii sa credem este ca, dupa ce au facut pe aici cam ce-a vrut muschii lor, acum, dintr-odata lasa fara materie prima cele trei fabrici de cherestea si cele doua fabrici de productie a panourilor din lemn (insumand 3.100 de angajati), vanzand un fleac de 14.000 de hectare de padure inca nepusa la pamant. Sa i-o spuna lui mutu.

Există suspiciuni rezonabile privind implicarea președintelui <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> în protejarea afacerilor Schweighofer prin finul său Andreas Huber consulul onorific al Austriei

Probabil ca s-au gandit sa dea o lovitura de imagine, or fi facut o intelegere cu romano-suedezii de la GreenGold Group si astia o sa taie, dar tot austriecii  vor prelucra si vinde masiv in afara. Ca nu stim noi afaceristi care sa dea gaina cu oua de aur, asa de-un pamplezir. Si nici nu ni se pare ca acesti austrieci au devenit niste buni samariteni, dintr-odata, peste noapte. Mai degraba, manevra e menita se dea uitarii faptul ca Schweinghofer a fost acuzata ca ar achizitiona lemn taiat ilegal din padurile Romaniei. Spre exemplu, in iulie 2017, retailerul de materiale de constructii si amenajari interioare Leroy Merlin a anuntat ca a exclus, in perioada martie-iunie 2017, din lantul sau de aprovizionare 25 de furnizori, printre care si Holzindustrie Schweighofer, deoarece acestia nu aveau certificare FSC (Forest Stewardship Council). Musca fiind prea mare pe caciula lor si clientii tot reducandu-se din cauza de taieri ilegale, s-o fi gandit padurarii lui Iohannis sa bage o interfata ca sa li se piarda urma.

Ultimele stiri

  • Accident în Capitală. Au fost implicate un autobuz și un autoturism/Mai mulți călători, la spital
  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Firea, candidatul PSD la Primărie, a anunțat proiectele pentru Capitală
  • Scandal de proporții în Dâmboviţa! Persoane rănite, în urma unui conflict/Poliţiştii au tras focuri de avertisment
  • Piedone, ironii la adresa lui Ciolacu: „Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Ești bine?”
  • Are sau nu șanse Iohannis să devină secretar general al NATO? Băsescu, opinie tranșantă – VIDEO
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Exit mobile version