Cauta

Orlando anunta Jihadul: restructurari masive la Stat!

Sa ai carte de munca la Stat, iata visul suprem in Romania lui 2018. Familia traditionala in prezent inseamna mama, tatal si fiul colegi de birou la vreo primarie sau agentie guvernamentala. Se cheama marea, fericita, linistita si de nimeni deranjata familie bugetara. Toti vor in ea, pana si corporatistii tanjesc nu atat dupa valorile ei, cat dupa avantajele pe care le ofera. Sau le oferea? Zic sa vorbim la timpul trecut, ca Orlando Teodorovici asa da de inteles c-ar urma sa ne exprimam.

S a terminat cu smecheria sau e doar o alta initiativa buna ce va fi rapid ignorata

Ministrul Finantelor Publice e pus pe fapte mari (astia cu idei „revolutionare” au fost executati rapid, sa vedem cat rezista Orlando!), vrea curatenie in tot aparatul bugetar, convins ca la Stat unul munceste si alti trei se uita la fraier. Drept pentru care, Teodorovici e pregatit sa propuna o serioasa restructurare a ministerelor, inclusiv prin toate structurile din subordine (secretariate, agentii etc).

Eficientizare

Deocamdata, nu s-a luat o decizie in acest sens, dar pozitia sefului de la Finante e transanta, iar discutiile finale se vor purta dupa finalizarea bugetului pe 2019. Nu se umbla la investitii si scapa si cei cu salarii mari justificate de munca depusa, insa restul personalului e luat in colimator. Orlando Teodorovici anunta ca noua politica a social-democratilor va duce la o curatenie majora in sistemul de Stat, reforma administratiei publice fiind necesara: „Cred ca este de bun simt sa te gandesti la asta, pentru ca toti ne dorim o administratie, si locala si centrala, eficienta. Asta inseamna ce? Sa ai oameni, nu foarte multi, exact cati trebuie, mai bine platiti decat sunt deja. Legea exista, ca sa fim mai eficienti. Nu unul munceste si trei pe langa el stau”.

Presiuni la ministere: concediati!

MFP va angrena celelalte ministere din subordinea Guvernului la o serie de discutii bilaterale legate de restructurarea mai multor posturi, intrucat schema de personal e supraincarcata in unele cazuri. Orlando Teodorovici sustine ca are pregatita deja lista cu sectoarele in care banul public e aruncat pe fereastra: „In principal, avem o lista cu cele mai mari zone unde se cheltuie banii publici – in transporturi, sanatate si alte ministere care au foarte multe economii in subordine, cum ar fi energia, economia. Din pacate, ani de zile s-au incarcat aceste structuri. Este momentul sa spunem «Stop!». Nu doar Stop, ci si in sens invers”.

Ultimele stiri

  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • 1 MAI, ziua în care MICII sunt la mare căutare! Unde se mănâncă cei mai buni mititei la noi în țară?
  • Exit mobile version