Cauta

Orban, disperat de pierderea sefiei PNL

PNL este un partid al moralitatii. Pe dracu’! In PNL nu exista disensiuni. Serios? PNL este un partid in care oricine isi poate exprima liber opiniile. Poate pe vremea lui Bratianu. PNL este partidul in care nu exista lupte subterane pentru putere. Aici, cred ca Orban, sa-mi fie cu iertare, era beat crita cand i-a iesit o prostie ca asta din gura.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> isi mai amana un pic sinuciderea politica

PNL, altminteri, este un partid minunat. Partea proasta este ca nu-l gasesti pe niciunde. In schimb, bataliile pentru putere se tin lant. E greu de inteles de ce cineva se vrea sef peste ceva care nu mai exista.

La un pas de demitere

Simtind ca este pe cale sa fie aruncat in sant de propiul partid, Ludovic Orban a recurs la o stratagema de ultim moment. A propus modificarea statutului in asa fel incat liderii de filiale sa poata fi dati afara mai usor. Credeti ca nu a gasit adepti? Ba da, pentru ca foamea dupa privilegii este prea mare ca sa ii reziste cineva. PNL are primari, are deputati, are senatori si nimeni nu da inapoi. Daca ii asculti cum peroreaza, juri ca toti vor binele natiei, ca mai au un pic si isi dau si viata pentru bunastarea Romaniei. Nu ca ar fi singurii. Si altii fac la fel. Dar liberalii sunt mai patimasi. In realitate, si-ar da viata doar pentru binele personal. De aici si toate manevrele din culise, ca puterea sa ramana acolo unde trebuie. Adica la Orban, cel aflat la un pas de a fi aruncat peste gard.

Sef peste nimic

Modificarea statului partidului nu a fost o manevra luata la intamplare. Nu. Orban a vazut care sunt liderii de filiale care ii cer demisia din functie, in caz contrar asteptandu-l excluderea. S-or fi saturat si ei de politica frecatului mentei, de decizii care nu au legatura cu logica si exercitiul politic liberal. Surpinzator insa este faptul ca Ludovic Orban, in loc sa fie procupat de construirea unui program coerent pentru partidul lui, are o singura tema in cap. Sa-i dea afara pe cei care, se pare ca pe buna dreptate, cereau demiterea lui din postul de presedinte. Iar asta, bineinteles, nu are nici cea mai mica legatura cu politica prin care partidul sa se impuna ca varf al opozitiei. Nici vorba de asa ceva. Are legatura doar cu salvatul pielii. Duce partidul la un dezastru de multa vreme banuit? Si ce daca, el ramane sef.

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version