Cauta

Omnia Turism, piramida tepei!

Situatia creata in urma sinuciderii patronului Omnia Turism SRL a dus la deschiderea unei adevarate cutii a Pandorei.  Romanii ramasi prin cele patru vanturi, unii fara bani de intoarcere, altii fara bani de mancare, pare un tablou sumbru. Ei bine, el este mult mai sumbru decat credeti.

Nimeni nu se aştepta ca o afacere precum Omnia să genereze o ţeapă de aproape 8 milioane de euro

Iaca lovitura: Omnia Turism a vandut pachete pentru vara lui 2018 prin 300 de agentii de turism mai mici din toata tara. Vacantele erau cu 39% mai ieftine, daca  erau platite integral. Ceea ce s-a si petrecut. Inca nu se stie cu exactitate numarul celor tepuiti momentan, dar aceasta este si o lovitura foarte grea pentru micile agentii partenere. Unele s-au bazat pe aceasta oferta care a reprezentat 90 la suta din activitatea lor.

7, 5 milioane de euro, evaporati

Usile si conturile Omnia sunt inchise, iar clientii vin sa ceara lamuriri, si banii inapoi de la aceste mici agentii. Mai mult, se aude ca banii incasati au fost folositi de fostul patron al Omnia pentru niste jocuri bursiere nefericite. Adica, banii recoltati din piata nu mai exista.

Mircea Titus Dobre ucide earlybooking ul fără să calculeze pagubele ce vor fi aduse agenţiilor de turism

Mai mult, paguba produsa de Omnia Turism este cea mai mare de dupa revolutie, in conditiile in care agentia a vandut pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru anul 2018 unui numar de 8.500 de clienti, iar pentru perioada 17 octombrie – 31 decembrie 2017 au mai fost incasati 433.000 de euro de la 202 turisti.

O reactie paguboasa

Ca de obicei, Guvernul a luat o decizie ale caror efecte inca nu pot fi calculate, dar nici de bun augur nu pot fi. Astfel,  Guvernul va da o Ordonanta de Urgenta prin care va impiedica toate agentiile de turism din Romania sa vanda pachete turistice mai devreme de 12 luni de la data plecarii.”Early booking-ul si vanzarea de servicii mai devreme de 12 luni vor fi interzise si va exista si o sanctiune, inclusiv ridicarea licentei de turism, daca vinde cineva asa ceva”, a precizat Mircea Titus Dobre. In plus, agentiile vor mai fi nevoite sa declare o data la trei luni mai multe informatii legate de activitatea desfasurata, printre care si numarul total al turistilor contractati, valoarea totala a pachetelor turistice vandute catre turisti sau a celor reziliate.

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version