Cauta

Obsesia nucleara a lui Putin continua

Liderul de la Kremlin nu inceteaza sa evoce riscurile unui razboi atomic. Si a profitat de venirea noului an pentru a se dota cu o noua racheta hipersonica.

Racheta hipersonica Avangard ultima jucarie mortala a presedintelui rus

”Un magnific cadou de Anul Nou pentru natiune”. Cand Vladimir Putin s-a exprimat asa, nu a evocat o descoperire medicala sau punerea la punct a unei masini electrice made in Russia. Nu, Putin a salutat lansarea unei rachete hipersonice ”invincibila”. O arma testata cu succes in 26 decembrie 2018 si capabila sa asigure securitatea Rusiei ”pentru decenii”. Noua racheta se cheama Avangard. Caracteristici: zboara cu o incarcatura nucleara sau conventionala. Vestea proasta e ca zboara de 20 mai repede decat sunetul , in straturile superioare ale atmosferei.  Vestea si mai proasta este ca poate opera schimbari ale traiectoriei pentru a nu fi interceptata. Cel putin asa pretinde Moscova. ”A fost mult de munca si s-au realizat avansuri tehnologice in mai multe domenii”, a declarat Vladimir Putin. O arma manusa pe ambitiile lui Putin de a dezvolta tematica sa militara.

La ce bun lumea fara Rusia?

Pentru ca, Putin are deja un obicei: cand intervine in fata camerelor de filmat, ii place sa revina si sa expuna mizele unei confruntari nucleare. A fost cazul si in 1 martie anul trecut, in timpul discursului sau anual in fata Parlamentului. Folosind materiale grafice si video, Putin a expus cu mandrie , timp de o ora, noul arsenal cu care s-a dotat Rusia pentru a para ”amenintarile americane”. ”Acum 20 de ani, nimeni nu ne-a ascultat, nimeni nu ne-a luat in serios. Ei bine, ascultati-ne acum”, a lansat atunci liderul de la Kremlin. Cateva saptamani mai tarziu, intr-un documentar intitulat ”Noua ordine mondiala”, Putin a construit ipoteza unei catastrofe nucleare si a concluzionat printr-o remarca stranie: ”ca cetatean rus si lider al statului rus, ma intreb: la ce bun aceasta lume daca nu mai exista Rusia?”. Vladimir Putin a recidivat in octombrie, in cursul unei conferinte organizata la Clubul Valdai, la Soci. Unde a descris consecintele unei conflagratii nucleare. ”Agresorul trebuie sa inteleaga ca va fi pedepsit inevitabil. Iar noi, ca victime ale agresiunii, vom merge in Paradis. Ei (agresorii) vor muri si nu vor avea timp sa se pocaiasca”.

Loveste ca un meteorit

Tema nucleara a lui Putin a continuat si in 20 decembrie 2018, in timpul traditionalei sale conferinte de presa in fata poporului, unde a abordat iar subiectul sau predilect. Exista idei pentru a crea focoase nucleare cu putere redusa, a spus Putin,  in fata a 1.700 de jurnalisti. ”Reducerea pragului de utilizare a acestor arme poate provoca o catastrofa si moartea civilizatiei noastre”. O saptamana mai tarziu, in fata unui ecran gigant si alaturi de ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a asistat la lansarea rachetei hipersonice Avangard , lansare facuta la o baza militara din Ural. Racheta a decolat si a atins o tinta aflata la 6000 de kilometri distanta, in peninsula Kamceatka. Liderul de la Kremlin s-a entuziasmat: ”loveste ca un meteorit!”. ”Avem deja zece asemenea rachete, gata de lucru”, a dat asigurari fostul ministru al Apararii, Serghei Ivanov, prezent al eveniment. Insa noua arma a declansat deja paranoia autoritatilor. FSB a arestat deja doi responsabili din cadrul proiectului acuzati ca au ”schimbat email-uri” cu China si cu Occidentul. Unul din ei, Viktor Kudryavtev (75 de ani) risca 20 de ani cu inchisoarea. Alti zece membri ai echipei de dezvoltare fac obiectul unei anchete. Dar, cum spunea Putin, ”vom merge toti in Paradis”.

Ultimele stiri

  • Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile
  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Exit mobile version