Cauta

Morți suspecte la Penitenciarul Giurgiu. Deținuții se aflau în aceeași celulă! Autoritățile sunt în alertă

penitenciar

Cei doi deținuți au fost găsiți fără suflare la apelul de dimineață.

Autoritățile au intrat în alertă, după ce doi deținuți au fost găsiți fără suflare, luni dimineața, în aceeași celulă la Penitenciarul Giurgiu.

Potrivit primelor informații, furnizate de reprezentanții Penitenciarului, ambii aveau probleme medicale și se aflau sub tratament. Deținuții au fost găsiți morți în paturile lor la apelul de dimineață, scrie Giurgiuveanul.

Cauza exactă a morții

Cei doi sufereau de afecțiuni cronice, pentru care urmau tratament și nu aveau urme de violență. Unul era din Giurgiu, iar celălalt din București, mai arată sursa citată.

„Vă informam că, astăzi, 14.09.2020, în jurul orei 07:00, cu ocazia efectuării apelului de dimineață, personalul Penitenciarului Giurgiu a constatat ca două persoane private de libertate, cazate în aceeaşi cameră de deținere, nu prezintă semne vitale.

De îndată, a fost alertat personalul medical propriu, concomitent cu solicitarea, prin apel 112, a sprijinului unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, decesul celor două persoane a fost declarat la ora 07:25. Precizăm că acestea se aflau în evidența cabinetului medical al unității cu o serie de afecțiuni pentru care se administra tratament”, a transmis Penitenciarul Giurgiu.

Criminaliștii au intrat pe „fir”

Procurorii vor investiga acum cauzele decesului. „În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, în prezent, organele judiciare desfășurând verificări la fața locului.

De asemenea s-a procedat la informarea familiei deținuților, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a Poliției Municipiului Giurgiu. Cauzele și împrejurările producerii celor două decese vor fi, de asemenea, stabilite de organele abilitate, sprijinite de administrația locului de deținere”, a mai precizat instituția.

Ultimele stiri

  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Exit mobile version