AcasăNewsAngajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat cu noul coronavirus

Angajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat cu noul coronavirus

Încă o persoană care lucrează în sistemul penitenciar a primit rezultat pozitiv la testarea pentru noul coronavirus.

Rezultatul pozitiv s-a aflat în această ultimă zi a săptămânii (sursa foto: europafm.ro)

De această dată, confirmarea a venit duminică, 31 mai, în cazul unui angajat al Penitenciarului Giurgiu. Din câte transmit reprezentanții Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, „acesta îşi exercita atribuţiile de serviciu în cadrul sectorului medical şi a purtat, în permanenţă, echipament de protecţie”.

Totodată, ANP anunță, în același comunicat, faptul că în cazul persoanei private de libertate – despre care se aflase în 29 mai că fusese extrădată în România „dintr-o ţară terţă” şi că primise rezultat pozitiv la testarea iniţială pentru noul coronavirus – retestarea la care a fost supusă, potrivit metorologiei, a indicat un rezultat negativ.

Nu în ultimul rând, oficialii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor transmit faptul că „în prezent, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de Direcţiile de Sănătate Publică competente, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2.”

În schimb, la Penitenciarul Giurgiu au mai existat cazuri pozitive cu noul coronavirus în rândul unor angajați, despre care s-a aflat în luna aprilie. De altfel, în ultimele săptămâni s-a aflat că mai multe persoane care lucrează la Penitenciarul București-Jilava și la penitenciare din țară – Codlea, Botoșani și Poarta Albă – au fost confirmate la testarea pentru SARS-CoV-2.

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger