Cauta

Lia Savonea, încolțită din toate părțile

Consiliul Superior al Magistraturii devine o adevărată arenă de luptă. Ținta principală este președinta CSM, Lia Savonea, și Secția de Invetigare a Infracțiunilor din Justiție,  care, în opinia multor procurori și judecători, nu ar trebui să existe cu Adina Florea în frunte. Procuroarea din Constanța este cea de care le dă fiori tot mai multor magistrați. Miza constă în datele și dosarele pe care SIIJ le are pe masă și ”scheletele din dulap” pe care le au lucrătorii din Justiție.

Membrii CSM care au absentat dar au luat bani pentru ședințe își hărțuiesc șefa

Astfel, pentru a ascunde sub preș neregulile din sistem cu protocoale ascunse și ”culoare în instanțe”, cu ”plicuri galbene” care conțineau în anumite procese sentințele deja redactate, cei din CSM îi vor acum capul șefei lor, Lia Savonea. Nu mai departe de ieri, șapte membri CSM au cerut revocarea acesteia de la conducerea CSM, invocând modul defectuos în care șefa CSM îşi exercită atribuţiile. Asta se întâmpla, amintim, la două zile după ce Ana Birchall, ministrul suspendat din funcție, dar încă pe post cu ajutorului președintelui Iohannis, s-a certat cu Savonea. Cei 7 magistrați au susținut că șefa CSM a avut un comportament inadecvat faţă de majoritatea membrilor Consiliului, ”bazat pe o comunicare total deficitară, precum şi pe încurajarea şi tolerarea unor atitudini agresive din partea unor alţi membri”. Concret, Savonea le-a reproșat colegilor că au chiulit de 7 ori de la ședințele plenului pentru ca Adina Florea să nu fie numită pe postul pe care l-a câștigat, prin concurs, dar că au încasat banii pentru acele zile.

Ultimele stiri

  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Exit mobile version