Cauta

Isarescu s-a pus closca pe aurul Romaniei

Dementa totala in tara asta – fiecare face doar ce are chef, cativa turbati agreseaza fizic politicienii (si nu li se intampla nimic), dar altii trag foloasele de pe urma lor, prin Parlament se dau legi pe care nimeni nu vrea sa le mai respecte, e noaptea mintii! Marti, Comisia de Buget, finante si banci a Camerei Deputatilor a dat un aviz favorabil, cu amendamente, pe proiectul care prevede repatrierea aurului depozitat de Romania in strainatate. La scurt timp, Mugur Isarescu ne-a plictisit cu un punct de vedere lung cat o zi de post negru in care spune ca el nu va da curs viitoarei legi pe care Parlamentul se pregateste sa o voteze! Practic, guvernatorul Bancii Nationale s-a pus closca pe tezaurul tarii, ca si cum e vorba de averea personala, iar el, Mugurel de la Dragasani, are obligatia sa apere cu orice pret avutia familiei. Alo, Balaceanca, mai aveti locuri libere?

Functia de guvernator al BNR pare insusita pe viata de Mugur Isarescu si orice decide Puterea ramane la capitolul si altele

De ce, oare, mai votam la alegeri un nou Parlament? Ce rost are sa-i mandatam pe politicieni sa ne reprezinte daca legile lor oricum nu sunt respectate? A accepta o decizie a Parlamentului a devenit, in Romania, optiune facultativa – daca ai chef, faci asa cum spune legea, daca te cheama Isarescu, refuzi, strambi din nas, te ascunzi in spatele unor argumente debile. Cum este acela al „principiului independentei Bancilor centrale”, pe care-l tot flutura mugurasul bancher, ca si cum, vezi, Doamne, BNR are statut de „stat in stat”! Aoleu, te pomenesti ca Banca Nationala este Vaticanul Romaniei, iar Isarescu a ajuns Suveranul Pontif al banilor!

Iohanizati complet, acesti romani tristi imprumuta discursul sasului cu viza de flotant la Cotroceni. „Nu” este acum laitmotivul existentei tuturor sociopatilor inadaptati, chiar daca, de foarte multe ori, refuzul de a imbratisa legea se invecineaza cu penalul. Nu le pasa, nu-i intereseaza, nu accepta, nu asculta, ei #rezista cu „Nu” alaturi, se intovarasesc cu negatia inclusiv atunci cand la mijloc se afla interesul Romaniei.

BNR este independenta

Mugur Isarescu recunoaste ca „BNR este organizata si functioneaza in conformitate cu dispozitiile legii”, dar aduce in discutie si un „principiu al independentei bancilor centrale, consacrat prin art. 130 din TFUE si art.7 din Statutul SEBC si al BCE”. V-ati ratacit complet in bezna necunoasterii? Veniti de luati lumina Adevarului financiar direct de la Sfantul Guvernator: „(…) art.3 alin.(1) din Statutul BNR prevede ca «in indeplinirea atributillor, Banca Nationala a Romaniei si membrii organelor sale de conducere nu vor solicita sau primi instructiuni de la autoritatile publice sau de la orice alta institutie sau autoritate”! In completare, Banca Nationala mai aduce un argument la autoproclamata suveranitate: „BCE (n.n. – Banca Centrala Europeana) subliniaza faptul ca «bancile centrale nationale se bucura de independenta in ceea ce priveste toate actiunile acestora legate de detinerea si administrarea rezervelor internationale, astfel cum prevede art.130 din TFUE»”. Observati ca toate rationamentele lui Isarescu se bazeaza pe prevederile articolelor din TFUE? Nimic despre articolele din legile Romaniei, nicio referire, totul e „cum prevede art.X din TFUE”.

Domnule guvernator, pe cand estimati ca BNR se va orienta si spre legile emise de Parlamentul roman? Cumva institutia pe care o conduceti este subordonata intereselor straine? Refuz a crede asa ceva, fereasca Domnul, integritatea morala si etica profesionala v-au caracterizat prodigioasa cariera! Totusi, daca nu-i cu pacat, pot spera romanii (si cei cu credite, si cei fara) ca si voi, bancherii, sa va supuneti legilor acestei tari?

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version