Cauta

HAOS în domeniul energiei electrice: ANRE a împărţit amenzi pe bandă rulantă

ANRE amenzi

HAOS în domeniul energiei electrice: ANRE a împărţit amenzi pe bandă rulantă

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a anunțat vineri că în perioada ianuarie – octombrie 2021 a sancționat principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale, aplicând amenzi contravenționale în valoare totală de 2.365.000 lei.

ANRE afirmă că amenzile au fost aplicate în baza sesizărilor și reclamațiilor clienților finali, în paralel cu celelalte tipuri de acțiuni de control, efectuând și un număr de 749 de acțiuni de control de tip supraveghere.

Hidroelectrica, cea mai mare amendă

Cea mai mare amendă a luat-o Hidroelectrica, respectiv 1,55 milioane de lei, în principal pentru nerespectarea termenului de 5 zile pentru încheierea contractului de furnizare a energiei electrice, după ce clientul final a acceptat condiţiile de furnizare propuse de furnizor; neîndeplinirea obligaţiei de a furniza corect şi complet datele şi informaţiile solicitate de ANRE şi să îndeplinească măsurile dispuse de aceasta.

Enel Energie Muntenia a fost sancţionată cu amendă în valoare de 410.000 lei (320.000 lei în domeniul energiei electrice; 90.000 lei în domeniul gazelor naturale) în principal pentru: nerespectarea termenului de maximum 21 de zile pentru schimbarea furnizorului; nerespectarea termenului de maximum 42 de zile de la încetarea contractului de furnizare pentru transmiterea către clientul final a facturii cu decontul final de regularizare a obligaţiilor de plată.

Ce amenzi a mai dat ANRE

  1. Enel Energie – 190.000 lei (140.000 lei în domeniul energiei electrice; 50.000 lei în domeniul gazelor naturale), în principal pentru:

2. ON Energie România – 105.000 lei (90.000 lei în domeniul gazelor naturale; 15.000 lei în domeniul energiei electrice), în principal pentru:

Ultimele stiri

  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Exit mobile version