AcasăSOCIALO parte din români vor plăti două facturi la energie electrică înainte...

O parte din români vor plăti două facturi la energie electrică înainte de Crăciun. Ce explicații oferă ANRE

energie

Românii mai primesc o lovitură, după ce în urmă cu o zi experții în energie anunțau că vor plăti și de 5 ori mai mult în decembrie la gaze. Luna viitoare, o parte dintre consumatori vor plăti două facturi la energie electrică.

Ei vor fi nevoiţi să le plătească cel mai probabil înaintea Sărbătorilor de iarnă, conform termenului scadent agreat prin contract. Afirmaţia a fost făcută chiar de vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, la Digi24, explicând că este vorba de cei pentru care nu s-au emis facturi în luna noiembrie.

„La sfârşitul lui octombrie s-a aprobat în Parlament acea OUG 118 care s-a dat de către guvern pentru compensarea facturilor la energie electrica şi gaze. S-a completat în Parlament şi s-a dispus şi plafonarea. Deşi legea prevedea termen de 15 zile în care trebuia să se elaboreze normele de aplicare a acestei legi, acest lucru încă nu s-a întâmplat.

Prețurile la energie au explodat

N-avem încă norme, suntem în 24 noiembrie, şi în lipsa normelor furnizorii nu ştiu cum să factureze şi cum să aplice această lege şi unii au preferat în loc să factureze la valoarea normală prevăzută din contract încălcând legea au preferat să amâne emiterea facturilor.

Sper că cel târziu săptămâna viitoare aceste norme să apară. Problema e că ar trebui să se aştepte aceşti clienţi cărora nu le-a venit factură că în decembrie să primească chiar două facturi. Într-o săptămână – două să vină două facturi că să recupereze acest decalaj din cauza amânării emiterii facturilor”, a declarat Zoltan Nagy.

Consumatorii ai fi fost anunţaţi despre această situaţie de pe site sau din presă, a precizat vicepreşedintele ANRE. Dar a recunoscut că probabil „nu contează atât de mult clientul şi nu dau foarte mult pe comunicarea faţă de client”.

author avatar
Andreea Vlad
696 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger