Cauta

Gata! Se umbla la ”scheletii” din dulapul DIICOT

Rasturnare de situatie la una dintre cele mai importante Directii din Parchetul General, DIICOT. Procurorul General al Romaniei, Lazar Augustin, a numit-o ca adjunct al DIICOT pe Elena Giorgiana Hosu. Se anunta razboi!

In urma cu 20 de ani, procuroarea refuza o mita de peste 500.000 de dolari de la omul de afaceri israelian, Sorin Beraru. In 2016, sotul Elenei Giorgiana Hosu, Dan Hosu, a fost ridicat din casa de DNA pe motiv ca ar fi savarsit infractiunile de trafic de influenta, dare de mita, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Iata ca setea de razbunare a Georgianei Hosu isi va arata roadele. De asemenea, activitatea DIICOT va fi piperata si de lupta intre procurori, care  incepe sa fie pe fata dupa numirea, de acum o luna, de catre ministrul Tudorel Toader la sefia DIICOT a procurorului Felix Banila, care provine de la Bacau. Magistrata Elena Giorgiana Hosu a mai fost adjunct al DIICOT, in 2014, pe vremea cand la conducerea institutiei era procurorul, acum fugar, Alina Bica. Cariera Elenei Giorgiana Hosu este stufoasa si plina de inedit. Magistrata a fost numita atunci la sefia instiutiei la propunerea premierului Victor Ponta, care asigura si interimatul ministerului Justitiei. Giorgiana Hosu spunea atunci ca isi doreste constituirea unei structuri proprii de politie judiciara, lucru care a ramas fara o realizare concreta, intrucat exitau deja protocoalele semnate de Parchetul General cu SRI, incheiate de sefa de atunci a procurorilor, Laura Codruta Kovesi. Printre cele mai cunoscute dosare solutionate in cariera Elenei Giorgiana Hosu este cel in care omul de afaceri israelian Sorin Beraru a fost anchetat pentru fraudarea cu peste 3,5 milioane de dolari a societatii CICO. Dupa ce a incercat sa o mituiasca pe procuroare cu jumatate de milion de euro pentru a renunta la ancheta, afaceristul a ajuns dupa gratii, cu o sentinta de sapte ani de inchisoare. Pe de alta parte, pana sa ajunga procuror-sef adjunct al DIICOT, a condus, timp de cinci ani, biroul de combatere a macrocriminalitatii economico-financiare din cadrul Directiei. Ea a intrat in magistratura in 1995 si a ajuns, dupa doar trei ani, la Parchetul General, unde a solutionat dosare pana in 2004, cand a intrat in DIICOT.

Cine este Dan Hosu

Dan Hosu este politist in rezerva si fost ofiter de BCCO, pensionat, el este sotul procuroarei Georgiana Hosu.  Acesta a fost acuzat de DNA, in august 2016 si retinut pentru 24 de ore, ca ar fi urmarit sa incheie mai multe intelegeri patrimoniale cu urmasii persoanelor decedate in accidente de circulatie cu scopul obtinerii unui procent semnificativ pentru sine din sumele ce urmau a fi acordate de catre societatile de asigurari responsabile civilmente. Concret, au explicat atunci sursele judiciare, Hosu contacta familiile celor decedati in accidente rutiere, si le propunea sa-i reprezinte in fata societatilor de asigurare, pentru a  obtine despagubiri cat mai mari.

Ultimele stiri

  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Exit mobile version