Cauta

Felicitari, domnule Iohannis!

Este un act de mare curaj ca, in fata unei sali mai mult goale, presedintele sa vorbeasca despre idealurile romanilor, despre cum vad ei viitorul Europei si cum se implica in dezvoltarea ei. Coeziune, incluziune, unitate in diversitate, principii si valori comune, forta centripeta a unei comunitati de viziune si actiune, generatoare de plus valoare pentru intreaga Uniune sunt numai cateva idei pe care Iohannis le-a expus putinilor parlamentari europeni adunati. Este un gest de mare curaj, pentru care presedintele merita felicitat. E vorba de curajul de a vorbi pe langa subiect.

Presedintele nu a precizat daca vorbeste in numele lui sau al romanilor

Curajul lui nu consta doar in a smulge cuvintele din dictionare pentru a prosti niste functionari uneori nemernici, alteori apatici, ci in a vorbi in numele romanilor care, uite, nu se abat de la calea europeana. Asta, in conditiile in care procentul celor care mai au incredere in UE a scazut  sub 50 la suta. Despre care romani o fi vorbit Iohannis?

O singura directie: UE!

Este un gest de mare curaj sa afirmi ca Uniunea Europeana s-a cladit pe o dorinta cat se poate de umana si profunda, aceea de pace pe continentul european, cand toata lumea stie ca la baza au stat numai considerente de ordin economic, de expansiune si dominatie prin Comunitatea Economica a Carbunelui si Otelului.

Pe cine a incercat Iohannis sa convinga intr o sala goala

Parca nu se leaga una cu alta. De asemenea, este un gest de mare curaj sa vorbesti de umanitate si de pace, cand unul dintre parintii fondatori ai UE, Walter Hallstein, a fost nazist sadea. „Nu putem sa ne imaginam Uniunea Europeana fara piata unica si fara cele patru libertati fundamentale ale acesteia, libera circulatie a marfurilor, a persoanelor, a serviciilor si capitalurilor”, a spus presedintele la un moment dat. Nu stiu cata dreptate are, dar, din Romania, capitalurile, marfurile si serviciile au avut un singur sens de deplasare: spre UE. De la paduri si pana la banci tara a fost chelita, iar totul a luat calea Europei.

Europa ciresului inflorit

Tot un gest de mare curaj din partea presedinteleui a fost si sa vorbeasca despre intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, in conditiile in care stie prea bine care este miza si, mai ales, cine se opune. In 2017, Angela Merkel l-a trimis pe Iohannis sa cante la alta masa, diplomatic tradus prin consultari si cu alti parteneri. A uitat sa spuna asta. Ca a vorbit, de-a lungul timpului, cu Macron si premieri straini sunt doar acoperiri si motive, atat timp cat Olanda lui Frans Timmermans este principalul adversar al aderarii Romaniei la Schengen. Odata acceptati in Schengen, Portul Constanta ar deveni cea mai mare poarta maritima de intrare a marfurilor in UE, iar Rotterdamul ar pierde venituri uriase. Asta este Uniunea, cu adevarat, unde motoarele franco-germane se tureaza la maximum cand vine vorba de facut jocurile lor si ale partenerilor care conteaza. Cum de o fi uitat Iohannis sa spuna asta despre UE, pe care, altminteri, o descrie ca pe un cires inflorit?

Politica nu inseamna sinceritate

„Avem nevoie de o piata interna functionala, competitiva si incluziva. O piata interna in care cetatenii resimt in viata de zi cu zi beneficiile acesteia”, si- completat presedintele discursul. Asa o fi, numai ca pe piata asta au disparut din Romania, in special in ultimii 11 ani, industria chimica, industria constructoare de masini, industria navala, industria electrotehnica, industria de utilaj minier, industria extractiva, industria alimentara. Alaturi, de parca ar fi fost bonus, au disparut si bogatiile naturale. Asta sa fie Europa dupa care romanii stau cu gatul intins? Nu cred. Poate e doar un gest de curaj sa minta cu atata seninatate, caci in politica sinceritatea nu are loc.

Un fel de Sfantul Gheorghe

Bininteles ca  din discursul presedintelui nu a lipsit lupta lui neincetata cu coruptia din Romania. Cum se bate el ca statul de drept sa nu fie afectat, cum se zbuciuma el pentru independenta procurorilor, pentru libertatea cetatenilor si suprematia legii. Cum a simtit el din prima clipa de mandat ca asta este menirea lui si ca nu va ceda nicio secunda. Adica asa, un fel de Sfantul Gheorghe al Justitiei? Ce a omis sa spuna este ca Romania nu este atat de corupta pe cat a prezentat-o la fiecare iesire a lui in peisajul european, in paralel cu Monica Macovei. Iar in ceea ce priveste abuzurile justitiei, de la arestari ilegale si pana la probe falsificate nu si-a mai amintit nimic. Brusc. Un gest de mare curaj. Felicitari, domnule Iohannis!

Ultimele stiri

  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Firea, candidatul PSD la Primărie, a anunțat proiectele pentru Capitală
  • Scandal de proporții în Dâmboviţa! Persoane rănite, în urma unui conflict/Poliţiştii au tras focuri de avertisment
  • Piedone, ironii la adresa lui Ciolacu: „Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Ești bine?”
  • Are sau nu șanse Iohannis să devină secretar general al NATO? Băsescu, opinie tranșantă – VIDEO
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Exit mobile version