Cauta

Experiment: pediatrii inghit figurine Lego

Piesele mici ale jucariilor fac parte din obiectele care sunt inghitite frecvent de copii, mai ales capetele figurinelor Lego. Cercetatori australieni s-au oferit sa fie cobai pentru a determina in cat timp vor scapa de aceste bucati de plastic galben.

Specialistii afirma ca ingerarea obiectele mici si rotunjite din plastic nu prezinta pericol

Sase cercetatori in pediatrie de la Universitatea din Melbourne au inghitit cate un cap am omuletilor galbeni produsi de fabricantul de jucarii. ”Preocuparea parintilor in ce priveste ingestia involuntara a copiilor se aplica la o larga varietate de materiale. In acest studiu am incercat sa aflam timpul de tranzit al unui obiect care este frecvent inghitit de copii: capul unei figurine Lego”, au indicat pediatrii intr-un studiu publicat de Journal of Paediatrics and Child Health. Fiecare pediatru a inghitit un cap Lego (1cmx1cm) si a cronometrat timpul in care obiectul le-a traversat intestinele. Nici unul nu a raportat dureri legate de materialul din plastic inghitit. Au stabilit ulterior ca timpul in care piesa Lego le-a trecut prin intestine a fost cuprins intre 1,1 si 3 zile, cu o medie de 1,7 zile. Rezultatele acestui studiu arata ca inghitirea unei astfel de piese Lego nu este periculoasa, cel putin pentru un adult sanatos. Cercetatorii au notat ca ”este posibil” ca intestinele copiilor sa reactioneze diferit dar ca ”exista putine dovezi in acest sens”. Pe de alta parte, medicii au precizat ca forma rotunjita ca capetelor figurinelor Lego ar putea facilita trecerea lor prin corpul uman. Inghitirea unor obiecte cu muchii ar genera complicatii si riscuri de leziuni interne, au adaugat ei. Pediatrii spun ca inghitirea obiectelor rotunjite din plastic de mici dimensiuni nu reprezinta in general un pericol pentru copii dar le recomanda parintilor sa consulte imediat un medic daca copilul a inghitit piese de jucarii mai mari, mai lungi de cinci centimetri si mai late de 2,5 centimetri , sau alte obiecte cum ar fi monezile sau bateriile.

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version