Cauta

Curcubeu de noua ore

Magic si efemer, acest fenomen este o atractie de cand lumea. Dar, in Taiwan, studentii si profesorii de la Chinese Culture University din Taipei s-au putut bucura de acest spectacol colorat ore intregi. Un nou record mondial.

Zeci de mii de fotografii au imortalizat minunea multicolora

Curcubeul a devenit fizibil la ora 6.57 dimineata. Pentru a nu disparea decat la ora 15.55, adica dupa 8 ore si 58 de minute mai tarziu. ”Un cadou al cerului”, au estimat studentii si profesorii care s-au mobilizat in grup pentru a inregistra fenomenul. ”Timp de patru ore le-am cerut tuturor studentilor sa faca fotografii si sa mentioneze data si ora”, a declarat profesorul Chou, specialist in atmosfera terestra. Nu mai putin de 10.000 de fotografii au fost facute din campusul universitatii, in timp ce altele au fost facute din alte campusuri si de locuitorii din regiune. Suficient, arata profesorul Chou, sa fie inregistrat in Cartea Guiness un nou record mondial pentru durata unui curcubeu. Precedentul record, de sase ore, a fost inregistrat in 1994, in Marea Britanie. Curcubeul este un fenomen optic care se produce pe timp de ploaie dar cu soare, ceea ce face vizibil spectrul luminii solare descompusa de picaturile de ploaie, care actioneaza ca o prisma, rezultand cunoscutul arc colorat, rosu la exterior si violet la interior. Isaac Newton a retinut sapte culori: rosu, oranj, galben, verde, bleu, indigo si violet. Sase din aceste culori corespund unui camp cromatic bine definit.

Ultimele stiri

  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Exit mobile version