Cauta

Criza din EDUCAȚIE se adâncește. „Greva continuă”/Anunțul sindicatelor: „Avem nevoie de majorări, nu de…”

sursa foto: Facebook/Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Membrii federațiilor sindicate din Învățământ au transmis un mesaj de ultimă oră, la o zi după ce au avut discuții, la Cotroceni, cu Klaus Iohannis, pe fondul protestului major ce a avut loc, marți, în Capitală. „Greva continuă” – au transmis liderii sindicali.

Cadrele didactice nu renunță, așadar, la grevă. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” transmit că, în urma consultărilor cu organizațiile sindicale afiliate, „au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat” de către șeful statului.

„Au decis să nu semneze niciun acord”

„Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar: Greva continuă!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României.

Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor”, potrivit unui comunicat de presă semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Citiți și: Oferta Guvernului şi a lui Iohannis pentru profesori: venit net de 4.000 de lei, în două tranșe

HAOS în Educaţie. GREVA continuă! Oferta pentru profesori: „vouchere”, ca la supermarket! Miting de amploare, azi

Solicitările cadrelor didactice

Conform aceleiași surse, solicitările sindicaliștilor au rămas aceleași: majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare și emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic).

În tot acest context e de precizat faptul că președintele Iohannis i-a chemat, miercuri, la Cotroceni pe liderii coaliției de guvernare pe tema grevei din Educație. Conform Administrației Prezidențiale, întrevederea va începe la ora 12. Rămâne de văzut care vor fi concluziile acestor discuții de miercuri și ce anunțuri se vor face după întrevederea de la Cotroceni.

Ultimele stiri

  • O spune chiar Nicuşor Dan: „Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei” – VIDEO
  • Trăiască Uniunea Sifonarilor din România!
  • Procesul lui Vlad Pascu/Părinții victimelor au cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor. Ce a decis noua judecătoare
  • VIDEO Ciolacu, mesaj pentru bugetarii nemulțumiți: „Sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună”
  • Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO
  • Profiturile-record în România ale marilor companii arată că politicile economice ale PSD dezvoltă mediului de afaceri
  • Drumul Expres Pitești – Craiova, Centura Capitalei și Autostrada Moldovei, marile proiecte care vor crește economia României chiar din acest an
  • Revitalizarea economică a județelor Moldovei, prioritate strategică pentru PSD
  • A dat în judecată „Marius Nasta” după ce i-au scos un plămân. A câştigat 150.000 euro în Instanţă, dar răspunsul Institutului – halucinant
  • Accidentul de la 2 Mai. Tatăl tinerei ucise: „Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul” – VIDEO
  • Exit mobile version