AcasăSOCIALOferta Guvernului şi a lui Iohannis pentru profesori: venit net de 4.000...

Oferta Guvernului şi a lui Iohannis pentru profesori: venit net de 4.000 de lei, în două tranșe

profesori grevaCe scrie în Monitorul Oficial după ce sindicatele din Educaţie s-au înţeles cu Guvernul să suspende greva

Klaus Iohannis a arătat disponibilitatea de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale.

Guvernul va aproba deblocarea a 14.000 de posturi din sistemul medical, demers inițiat deja la nivelul sistemului Educației, ambele domenii reprezentând priorități ale Coaliției de Guvernare.

Ce a promis Guvernul?

Guvernul continuă cu oferta de a acorda sume tranzitorii până la intrarea în vigoare a legii salarizării.

Au fost consolidate asigurările privind resursele necesare pentru alocarea de sume tranzitorii, astfel încât fiecărui angajat dintre cei aproape 270.000 din categoria personalului didactic și didactic auxiliar să-i fie alocat un venit net de 4.000 de lei, în două tranșe, începând cu luna iunie, iar celor 65.000 din categoria personalului nedidactic, un venit net de 1.500 lei, în două tranșe, începând cu luna iunie”, se arată într-un comunicat de presă.

Ce vrea Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a discutat cu reprezentanții profesorilor despre revendicările acestora și le-a transmis că le înțelege îngrijorările și solicitările, care sunt firești și legitime. Asigurarea unui mediu de învățare propice pentru fiecare elev nu poate fi realizată fără ca profesorii să beneficieze de condițiile adecvate pentru a-și desfășura activitatea.

Președintele României le-a transmis liderilor sindicali că doar prin dialog, printr-o abordare constructivă și deschisă, vor putea fi identificate soluții rezonabile care să satisfacă atât doleanțele profesorilor, cât și nevoile și aspirațiile elevilor și ale părinților.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că rezolvarea blocajului din educație și finalizarea grevei sunt cruciale pentru buna desfășurare a anului școlar și pentru menținerea unui climat de stabilitate în sistemul educațional.

Pentru a asigura dreptul fundamental la educație al tuturor elevilor sunt prioritare încheierea mediilor și organizarea examenelor naționale”, a transmis Administrația Prezidențială, printr-un comunicat de presă.

„În urma discuțiilor de astăzi, Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale și a obținerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educațional”, mai arată sursa citată.

author avatar
Andrei Ștefan
545 afisari

16 COMENTARII

    • De la 2500 au ajuns la 4000 de lei. Peste inca 7 zile suma va ajunge la 8000 lei .
      Prostii astia cu joha si ciuca in frunte se feresc sa mareasca salariile la profesori ptr ca vor veni toti bugetarii si vor cere marire iar ei s-au angajat sa plateasca arme ptr ucraina. Ati uitat ca au ”descoperit” ca lipsesc 20 miliarde din buget. Ei aia s-au dus ptr arme .Le donam ucrainienilor. Mai stiti ceva de oligarhii ucrainieni?

      • GUVERNUL ACESTA ESTE O GRAMADA DE LOAZE IMPUTITE , VIERMI SI EXCREMENTE CE SUNT DIRIJATI LA BAGHETA DE NOUL DICTATOR

        CE DICTEAZA SASUL ESTE LEGE . MAI TARE CA CEAUSESCU

        ROMANIA ESTE IN DICTATURA

    • Aceasta holera galbena va lăsa un dezastru în urma ei de proporții ,unul mult mai mare ca cel lăsat în anii 38 ,când împreună cu aventurierul Carol 2 au băgat România în gard

  1. Anul trecut ,ca si in anii precedenti,la zeci de licee din Romania au trecut BAC-ul nici 5% din elevi ,in unele nici macar unul.Si lor li se mareste salariul?Pentru care merite?

    • Acum sa recunoastem:toti aveau 8,9 si 10 ptr ca veneau la scoala gibonii de parinti. ”dl” si ”d-na” Cohen se aude? Cum veneati voi sa amenintati directoarea Preda de la sc. 79 si cum ati ”aflat” voi subiectele de la capacitate cu 2 saptamani inainte.

      • Profu , tu esti un excrement de analfabet , boule . Mars in pzda matii de jeg imputit

  2. Hahalera zice,nu s-a colectat cum trebue,nu sunt bani pt. majorari.In rest,palavrageala,LIMBA DE LEMN,GARANTAM,GERAM,ANALEZAM,NEGOCEEM . Da’ pt. aveonul de lux si cina cea de taina 5 steleee,sunt bani ? Da’ pt. drone,aveoane ruginite,expirate,submarenee, sunt bani ? Da,sunt bani,pt. ca cum am mai spuuus,trebe sa respectam prencepeul ” da’ noua ce ese ?’ Pt. copii doar 12 lei,pt. restul nu a fost identefecata sursa de fenantare.Dela aveoane,submarene,drone si ce s-o mai comanda,acum pe ultema suta,ne iese,parandaratul de 5–10% garantat si gerat.Alta intrebareee?

  3. @ Ăștia îi cred pe maneliștii ăia care cântă că plouă cu bani, însă la ei, ? Nici Gigi Becali nu mai dă bani cum dădea în anii din urmă, ?

  4. Ia mai terminati dlor.guvernanti cu aceste oferte peste oferte ! Sunt un roman care a muncit 25 de ani in primaria unui mic orasel si din intamplare am facut parte vreo 5ani din Consiliul de administratie al liceului din oras.In perioada aceea adica acum multi ani(2008-2012,2013) doi profesori de sport sot si sotie „bagau” in casa,luna de luna,impreuna putin peste 80 mil.lei vechi!?Vi se pare putin? Si din acest exemplu dar si din multe alte motive(concediile de peste 5 luni ale profesorilor,norma de munca de 4 zile pe saptamina una fiind „metodica”, timp efectiv lucrat zilnic max.5 ore si nu in ultimul rand slaba pregatire a majoritatii elevilor exceptand varfurile care se pregatesc in alt mod etc.)afirm cu toata taria si responsabilitatea ca salariile profesorilor nu sunt deloc mici ba sant chiar foarte decente!!!Iar greva aceasta este dirijata de liderii profesorilor care chiar au salarii nesimtite si averi colosale!?

  5. un rahat in findul curtii pute… cirnatzul de sibii probabil…

    a pune botul la minciunile unui condamnat definitiv intr-un proces de fals, uz de fals, furt este sinucidere curata.

  6. Cum da mii de euro pe luna la refugiați și una mie euro pe zi la soldații campati aici și nu au pt profesori???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger