AcasăNewsLa ce rezultat au dus discuțiile dintre Marius Budăi și sindicaliști. Renunță...

La ce rezultat au dus discuțiile dintre Marius Budăi și sindicaliști. Renunță profesorii la grevă și protestul de marți

marius budai

Greva continuă, iar protestul de mâine se ține, au anunțat sindicaliștii din Educație, luni, după o discuție cu Marius Budăi, ministrul Muncii.

Reprezentanții profesorilor au spus că așteaptă soluțiile Guvernului pentru a debloca criza. Între timp, profesorii au ieșit în stradă în mai multe orașe din țară.

Profesorii nu renunță la grevă

După o oră și jumătate de discuții cu ministrul Muncii, sindicaliștii din Educație au anunțat că greva va continua până la găsirea unei soluții.

„Nu avem nimic concret. Așteptăm un semnal din partea Guvernului. Așteptăm un act să statueze ce am discutat”, a spus liderul sindical Simion Hăncescu, după întâlnirea cu Marius Budai, ministrul Muncii.

„Am repetat și azi revendicările: majorare salarială până la finalul anului și garanția printr-un act normativ că profesorul debutant va avea salariul cel puțin egal cu salariul mediu brut. Am propus coeficientul de ierarhizare 1 să fie multiplicat cu 3.000 de lei, nu cu 2.500 de lei, ca acum. A rămas ca ministrul Muncii să prezinte în coaliție propunerea noastră și să o analizeze pentru a veni rapid cu un răspuns”, a mai spus Hăncescu.

Protestul de marți, 30 mai, se ține

Protestul de mâine, 30 mai, se ține, a anunțat la rândul său sindicalistul Marius Nistor. Totodată, sindicaliștii vor o întâlnire cu Klaus Iohannis.

„Vă adresăm rugămintea de a vă întâlni cu Birourile Executive ale celor trei federații reprezentative din învăţământ, în data de 30 mai 2023, ora 15:30. Facem — din nou — apel la Domnia Voastră, în calitate de mediator între stat și societate, pentru a obține, din partea Executivului, soluții reale și imediate pentru sistemul de învățământ.

Pentru a avea o ROMÂNIE EDUCATA, este nevoie de investiții masive în educație și de o resursă umană motivată”, se arată în scrisoarea sindicaliștilor din Educație către Klaus Iohannis.

author avatar
Andreea Vlad
394 afisari

5 COMENTARII

  1. L-au pus pe papagalul asta mincinos sa-i abureasca in stilul clasic de pesedea si penelea!

  2. Ce va trebe Rooomanee educaata ? Aveti la oferta peste tooot,Roomanea mafeotaaa,esuaaata..Cea mai mareee realezaree.Plus combenatea Ceuma galbena cu Ceuma roseee,un fel de roooz,pt.cene are denti sa roada.Eo cum pot sa rod meleoanee peste meleoaaneee ? Dela inceputul anului am ros mai mult de trei meleone de Eurooo.Acu’ de unde alti bani ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger