AcasăSOCIALHAOS în Educaţie. GREVA continuă! Oferta pentru profesori: "vouchere", ca la supermarket!...

HAOS în Educaţie. GREVA continuă! Oferta pentru profesori: „vouchere”, ca la supermarket! Miting de amploare, azi

profesori grevaCe scrie în Monitorul Oficial după ce sindicatele din Educaţie s-au înţeles cu Guvernul să suspende greva

Greva generală a dascălilor continuă şi azi, joi, 25 mai. Guvernanții au subliniat că în acest moment salariile personalului din învățământ nu se pot majora și au propus, în schimb, acordarea unor carduri valorice.

Sindicaliștii au precizat că vor lua o decizie joi, după consultarea membrilor din țară, și că până atunci greva continuă.

Le-au promis carduri de 2.500 lei

Profesorii nu vor primi salarii mai mari, dar le-au fost promise carduri de 2.500 de lei, banii urmând a fi distribuiţi în două tranşe, în lunile iunie şi octombrie.

Față de discuțiile anterioare, oferta suplimentară a Guvernului pentru recunoașterea calității și redefinirea demnității carierei de profesor va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie și a unei sume în luna octombrie, legate de cele două evenimente importante pentru lumea Educației, care va consta într-un card pentru cariera profesională acordat personalului didictic.

Suma propusă este de 1.000 de lei pentru luna iunie și 1.500 de lei pentru octombrie”, a spus Marian Neacșu, secretar general al Guvernului.

500 lei şi pentru personalul nedidactic

De asemenea, s-a propus acordarea sumelor de câte 500 lei, tot în iunie și octombrie, pentru personalul nedidactic.

„În cea mai mare măsură, sumele prevăzute în aceste carduri vor fi folosite pentru cariera didactică”, a mai precizat Marian Neacșu, explicând că o parte din aceste sume vor veni din fonduri europene și o parte din bugetul de stat, aceasta din urmă putând fi „folosită pentru orice destinație”.

„Reprezentanții sindicatelor poartă discuții pe această ofertă finală. În cursul dimineții de mâine am convenit să primim un răspuns în ce măsura oferta guvernului a fost acceptată”, a mai spus Neacșu.

author avatar
Andrei Ștefan
407 afisari

13 COMENTARII

  1. Bataie de joc. Maimutoilor de la cabinetele parlamentarilor ati putut sa le mariti salariile, da?

  2. si daca le cresc salariile ce se schimba , ca de 30 de ani a ramas la fel , ba au crescut numarul analfabetilor .

  3. am vazut la o tuta din Cluj care tinea un carton , pe care scria ca o sa avem analfabeti daca nu le da bani , saraca e pe alta lume , ii avem de ani de zile si nu stie ,

  4. Mai e un bou pe la televiziuni ,unul banciu un Arahat de om care are la orice virgulă treabă cu strungarii!…păi bă boule, tu ști ce-i ala un strungar?…
    Sti cât învață un astfel de om pentru a practica meseria asta,Boule?.
    Tu care dai din gura aia de wc-ul din fundul curții habar n-ai ce înseamnă o meserie boule!…morți mă-tii de cretin nenorocit…du-te dracului analfabetule, te dai mare citit și francofon, dar ești o scursură a mahalalei…hai sictir boule!…

  5. Se pare ca tupel scroafelor(marionetelor) gubernante e asigurat de Ambasadele cabalei pedofil-sataniste USA UIE… Alta explicatie nu exista.

  6. De ce protestatarii din învățământ nu se duc la Cotroceni pentru că mercenarul Iohanis dictează tot ,guvernul și parlamentul sunt marionetele lui , unde ar trebui să-l întrebe de ce spune că nu sunt bani la buget pentru măriri de salarii și pensii, în condițiile în care el fără să consulte pe nimeni a hotărât acordarea a 2,5 % din PIB pentru cheltuieli militare (așa mare nu are nici un stat) , și a plătit stăpânilor săi externi zeci de miliarde de euro pentru armament (ce a fost trimis direct la alții) !!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger