Cauta

Conferinta de pace Geneva II a inceput cu un razboi

Aflati pentru prima data fata in fata dupa trei ani de razboi, reprezentantii regimului Assad si cei ai opozitiei siriene au profitat de ocazie si si-au sarit la gat.

Seful diplomatiei siriene, Walid Mouallem, i-a acuzat pe toti cei prezenti, cap-coada, pe unii ca sunt tradatori, agenti in solda Israelului, pe ceilalti ca sponsorizeaza terorismul.

Raportul despre atrocitatile din inchisori i-a scos din minti

Mouallem, atentionat de cinci ori ca a depasit timpul, nu s-a oprit din acuzatii asupra tuturor

Delegatia regimului Assad a venit la Montreux, in Elvetia, unde a debutat Conferinta de pace, deja cu capsa pusa in urma dezvaluirilor despre atrocitatile petrecute in inchisorile securitatii, facute de experti internationali in crime impotriva umanitatii. Departamentul american de Stat a declarat ca Bashar al-Assad nu poate sa fie luat in discutie pentru un guvern de tranzitie, fie si numai in baza acestui raport. Assad a catalogat fotografiile ca fiind falsuri. 55.000 de fotografii? In apararea regimului, Mouallem s-a lansat intr-un atac la adresa mai tuturor tarilor prezente, acuzandu-le ca sponsorizeaza terorismul din Siria. Pe opozantii sirieni, Mouallem i-a facut tradatori, „agenti in slujba Israelului”. La randul lui, presedintele Coalitiei Nationale Siriene, Ahmad Jarba, a cerut inlaturarea lui Bashar de la putere si condamnarea lui si a criminalilor lui la Haga.

Deciziile din spatele „cortinei”

John Kerry a condamnat discursul neproductiv al lui Walid Mouallem

Desi secretarul general al ONU, Ban KI-moon, a retras, luni seara, invitatia trimisa Iranului de a participa la conferinta, o delegatie a sosit in secret, marti seara, in Elvetia, cazandu-se la un hotel de la periferia orasului Montreux. Aceasta participare „neoficiala” este in acord cu declaratia lui John Kerry, care acceptase ca Iranul sa „asiste de pe margine”. Intr-o convorbire telefonica intre Obama si Putin, marti seara, s-a convenit ca obiectivul de atins la Geneva II este „deschiderea unui numar limitat de coridoare umanitare, ceea ce presupune incetarea focului pe alocuri”. Restul ramane pe alta data.

Ultimele stiri

  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Exit mobile version