Cauta

Cod portocaliu de ninsori pentru 18 judete si Bucuresti! Trenuri ANULATE si curse aeriene INTARZIATE!

Dupa cateva saptamani in care s-ar fi putut crede ca iarna ne va ocoli in acest an, vremea rea, ninsorile si viscolul din ultimele ore sunt dovezi clare ca ne-am inselat. Drumurile nationale 22 si 67C au fost inchise din cauza ninsorilor si viscolului puternic, iar 18 judete si Capitala se afla sub COD PORTOCALIU. Meteorologii avertizeaza ca s-ar putea institui chiar cod rosu.

Codul PORTOCALIU instituit vineri pentru zece judete din tara a fost extins pentru 18 judete. Mai bine de jumatate din tara se afla sub avertizare de vreme rea. Drumurile nationale 22 si 67 C au fost deja inchise de Politia Rutiera. Pana la ora 11:20, sambata, in jumatatea nordica a judetului Olt (inclusiv municipiul Slatina), unde se vor semnala viscol, viteza vantului la rafala va atinge si depasi 70-75 km/h.

Totodata, ANM anunta ca avertizarea cod portocaliu de ninsori si viscol, valabila pana duminica la ora 18.00, ar putea fi prelungita pana luni, cu posibilitatea de a fi emis si codul rosu in anumite zone. ANM precizeaza ca situatia nu este “inspaimantatoare”, dar este de durata, informeaza realitatea.net.

Zapada si viscolul afecteaza si activitatea trenurilor si a avioanelor. Astfel, mai multe trenuri au fost anulate, iar avioanele decoleaza cu intarziere de pe aeroportul Henri Coanda.

Pana la aceasta ora, trei trenuri de calatori au fost anulate.: trenul R 8012 care circula in relatia Fetesti – Bucuresti Obor a fost anulat pe sectia Ciulnita – Bucuresti Obor, trenul 8011 care circula in relatia Bucuresti Obor – Constanta a fost anulat pe intreaga relatie, trenul 8014 care circula in relatia Fetesti – Bucuresti Obor a fost anulat pe relatia Ciulnita – Bucuresti Obor.

Pasagerii vor fi redirectionati catre alte trenuri spre aceeasi destinatie sau, la solicitarea calatorilor, le va fi restituita intreaga contravaloare a biletelor.

Totodata, CFR a anuntat ca au fost introduse limitari de viteza de 50km/h pe relatiile Chitila – Peris si Crivina – Brazi, iar pe sectia de circulatie Bucuresti Baneasa – Lehliu – Fetesti trenurile sunt tractate cu locomotiva Diesel.

Ninsorile au afectat si traficul aerian. Pe aeroportul Henri Coanda au fost inregistrate intrazieri ale avioanelor de aproximativ 30-40 de minute pentru ca acestea trebuie supuse procedurii de degivrare.

Foto: ziuanews.ro

Ultimele stiri

  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Exit mobile version