Cauta

Cine vrea sa otraveasca Romania?

Fabrici occidentale in care exista o linie de productie separata pentru tarile est-europene. Produse contaminate cu paraziti expuse fara nicio remuscare la rafturile hypermarketurilor. Preturi diferite pentru alimente si bauturi, dar mai ales o alta calitate a marfii. Zi dupa zi suntem bombardati cu stiri despre ce mancare stricata au mai descoperit inspectorii ANSVSA; ba o bacterie periculoasa, ba un soricel uitat in punga de paine, ne-am obisnuit sa auzim asemenea grozavii incat ni se par normale. Dar nu sunt! Dupa ce a fost asasinata economic, Romania e siluita sa ia parte la acest macabru experiment alimentar, in cadrul caruia ni se testeaza si rezistenta la decenta, mandrie si orgoliu.

De cativa ani suntem supusi unor sinistre experimente alimentare

S-a dat alerta pe tara, hypermarketurile se inghesuie sa retraga de la vanzare somonul afumat. Kaufland, Auchan si Carrefour au lansat pe piata un program de recrutare de pacienti pentru Spitalul Victor Babes, iar acum vor sa-l inchida. Listeria descoperita in produsele vandute de cei trei mari jucatori statea frumos ambalata si intr-un anumit tip de somon afumat dedicat copiilor; si era o bacterie asa de proaspata, abia ce o adusesera in Romania, import din ianuarie!

Tara mare, conducatori mici

Romania este groapa de gunoi a Uniunii Europene! Ca ne place sau nu sa recunoastem, acesta-i singurul adevar! Cine are interesul sa ne otraveasca, nu stiu, iar pe alesii din Parlament nici ca-i intereseaza cat negru sub unghie.

Despre autoritati, chiar si de ar vrea nu pot taia in carne vie. Nu au voie, e ordin pe unitate ca marile companii din domeniu sa fie mangaiate, nu pedepsite, cel mult certate, insa nicidecum trase la raspundere. Pai, vedem ce s-a ales de ofensiva anuntata recent de Stat impotriva multinationalelor din retail. De exemplu, ANPC se lauda ca tocmai ce a aplicat 42 de amenzi si 12 avertismente firmelor de profil din zona Olteniei. Daca au gresit, sa plateasca, e firesc, desi asta cu avertismentul mi se pare fabuloasa; au fost atentionate sa nu mai vanda produse expirate si din cand in cand sa mai stearga praful macar de pe raionul alimentar? In fine, revin. 42 de amenzi la 28 de magazine. In total, 468.000 de lei. Adica, nici 3500 de euro de hypermarket, maruntis la acest nivel. 3500 de euro intra pe casa la un Carrefour sau Kaufland in mai putin de juma’ de ora si asta intr-o zi slaba, de luni pana joi, ca weekend-ul are alte cifre.

Cateva „fleacuri” de 3500 de euro: prezenta la vanzare a unor produse expirate!, afisarea la raft a unei tari de provenienta a produselor (legume-fructe) alta decat cea reala, carnuri depozitate intr-un spatiu frigorific plin de pete de rugina si, atentie!, sange.

Listeria era la reducere?

Dar, sa revenim la listerioza noastra. Medicii atrag atentia ca infectia poate fi una grava daca nu este tratata la timp. Printre simptome, se numara durerile musculare, de cap si starea febrila.

De neconceput atitudinea unuia dintre producatorii amendati. Sefii Ocean Fish admit cu seninatate ca stiau despre prezenta bacteriei Listeria in somonul afumat comercializat, dar spun ca nu reprezinta niciun pericol pentru sanatatea oamenilor! Cei de la Ocean Fish chiar sunt revoltati ca povestea asta a fost facuta publica, semn ca ei vand listerioza nu de ieri, de-alaltaieri. „Se incadreaza in limitele stabilite de regulamentul european; conform buletinului de analiza, rezultatul este sub limita de 10 unitati, limita maxima admisa fiind de 100 de unitati formatoare de colonii pe gram. Marii crescatori de somon din Atlantic, vorbesc de Norvegia, Insulele Feroe, Islanda, ne trimit buletine pentru fiecare lot in parte. Acesta este un somon proaspat care vine desirat, pe gheata, in fabrica din Afumati. Aceasta Listerie, care poate fi prezenta in majoritatea pestelui proaspat, este pana in 100 de colonii per gram, deci e inofensiva. Totusi, exista o lacuna in lege. Laboratoarele care au dat acest raspuns iti spun doar atat: este detectat, domnule, dar cat, nu am facut numaratoarea”, spune Rares Popa, director de calitate. Cu alte cuvinte, Ocean Fish a facut teste, a descoperit Listeria, dar a bagat-o la vanzare, ca e o lacuna in lege si taman pe acolo s-a strecurat si bacteria. Fasneata cum o stim, Listeria a gasit calea spre rafturile Carrefour, Auchan, Kaufland etc.

Mai smecheri, cei de la Negro 2000 (celalalt comerciant de Listeria afumata) adopta pozitia strutului si nu sufla un cuvant. Normal, doar n-o sa le pese lor de clientii imbolnaviti. S-apoi, e un lucru stiut ca nu-i prost cine cere, cine da (bani pe produsele lor) e fraierul!

Ultimele stiri

  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Exit mobile version