Cauta

Adrian Nastase: Ideea repatrierii aurului BNR, de bun simt

Initiativa lui Liviu Dragnea si a lui Şerban Nicolae privind repatrierea aurului BNR a creat multe valuri, fiind pana la urma o afacere la ruleta ruseasca. Fostul premier al Romaniei Adrian Nastase se intreaba, pe buna dreptate, “De ce nu?”.

Nastase nu vede o idee rea in initiativa lui Dragnea privind repatrierea aurului Ponta inca nu e hotarat

Nu stim daca acest demers va avea vreun deznodamant, mai ales ca sunt unele voci care spun ca initiativa a fost lansata doar ca o tema pe agenda dezbaterilor publice pentru a mai abate atentia de la cdandidatura Laurei Codruta Kovesi la Parchetul European.

“Romania nu mai este in situatia de la sfarsitul anilor ’90”

„Cand am citit initiativa legislativa a lui Liviu Dragnea si a lui Şerban Nicolae, mi-am spus, imediat, <<De ce nu?>>. In definitiv, Romania nu mai este in situatia de la sfarsitul anilor ’90. In plus, Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana. Pe de alta parte, unele evolutii recente ne arata ca, in anumite situatii, pentru diverse motive, mai intemeiate sau nu, unele rezerve pot fi sechestrate. In perioada comunista, era la moda sechestrarea unor nave romanesti pentru datorii ale unor intreprinderi de stat – considerate datorii ale statului. E adevarat, au mai plecat rezerve de aur din Romania la Londra. Dar asta s-a intamplat in timpul razboiului cand tezaurul polonez a fost evacuat, cu sprijinul Romaniei, in Marea Britanie”, este de parere Adrian Nastase. De altfel, Nastase aduce in discutie si fumigena de prin oras, potrivit careia initativa social-democratilor sa fi fost lansata pentru a schimba agenda publica, in contextul candidaturii Laurei Codruta Kovesi la sefia Parchetului European, insa proiectul este unul „bun simt”. „Unii spun ca aceasta initiativa a fost lansata pentru a schimba agenda dezbaterilor publice – in conditiile in care, la Parlamentul European, obiectiile referitoare la numirea, ca procuror-sef european, a Laurei Codruta Kovesi nu avusesera succes. Posibil… Ramane insa chestiunea de principiu – ideea repatrierii aurului BNR – care mi se pare de bun simt. Cu atat mai mult cu cat nimeni nu a solicitat ca aurul de la Moscova sa fie «repatriat» la Londra, ci la Bucuresti!”, a conchis Nastase.

“Aurul l-a facut pe Isarescu guvernator etern”

De aceeasi parere este si analistul economic Ilie Şerbanescu. „Nu vi se pare normal sa iti pastrezi tezaurul la tine in tara, mai ales intr-un moment in care lupta este mare pe plan international?! Marea Britanie iese din UE ca sa nu mai stea sub talpa germana. Este cel mai bine sa pastrezi aurul in tara ta. In contextul externalizarii aurului, s-a constatat, in istoria noastra, ca l-am pierdut. Sa ni-l fure in cazul asta, daca ne opunem la legea respectiva. In ceea ce priveste motivul pentru care l-am tinut acolo, intrebati-l pe Isarescu. Altfel cum ar fi fost un guvernator etern? Acesta este tributul pentru a beneficia de asa-zisa putere. Dar tu tot nu ai putere. Esti un vataf”, a explicat Ilie Serbanescu.

Ultimele stiri

  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București.
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Exit mobile version