AcasăNews10.000 de euro pe săptămână pentru ajutor dat migranţilor. Ce a făcut...

10.000 de euro pe săptămână pentru ajutor dat migranţilor. Ce a făcut însă poliţistul mituit e ŞOC!

jandarm

Un român şi un kosovar au înecercat să pună la cale o afacere cun un poliţist de frontieră. Au oferit 10.000 de euro pe săptămână pentru un eventual ajutor dat migranţilor.

Cei doi bărbaţi au fost însă săltaţi de mascaţi în parcarea unui mall din Timișoara. Poliţitul pe care au încercat să-ş şpăguiască i-a dat de gol.

Cum funcţiona reţeaua?

Cei doi i-au propus agentului să permită trecerea migranţilor în schimbul a 10.000 de euro pe săptămână. Poliţistul a anunţat însă autorităţile.

Agentul, care lucrează pe o mașină de termoviziune care asigura securitatea frontierei cu Serbia, a fost abordat de un consătean plecat în Austria care i-a propus să asigure migranților prin sectorul pe care-l supraveghea.

Rețeaua de traficanți de persoane urma să-i plătească pentru fiecare om care era lăsat să intre în țară 100 de euro și săptămânal gruparea avea de gând să aducă 100 de oameni.

La scurt timp după încheierea afacerii, kosovarul și intermediarul român s-au trezit înconjurați de polițiștii de la SAS care i-au imobilizat după ce i-au scos din mașina cu care au venit.

Reţea cu migranți pakistanezi, destructurată

O reţea suspectată de traficarea a sute de migranţi pakistanezi care tranzitau în condiţii periculoase Uniunea Europeană la bordul unor camioane a fost destructurată.

15 persoane au fost arestate, inclusiv șeful grupării. Reţeaua cerea fiecărui migrant între 5.000 şi 8.000 de euro pentru călătoria ilegală, care avea loc în condiții periculoase, spun autoritățile care au luat parte la operațiune.

Oamenii erau mult prea numeroşi pentru spaţiul în care se aflau şi au fost obligaţi să facă mai multe găuri în acoperiş pentru a respira. În plus, petreceau zile întregi închiși în mașini sau camionete, cu foarte puțină hrană.

Operaţiunea, la care au luat parte poliţiile bosniacă, croată, greacă, italiană, franceză şi română, a permis arestarea a 15 persoane, între care şeful reţelei. Dintre aceste 15 arestări, 12 au avut loc în Spania şi câte una în Croaţia, Slovenia şi România.

author avatar
Andrei Ștefan
388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger