Cauta

Taximetristii iadului. Din Otopeni

La Otopeni s-au incins si au tras cu pistolul taximetristii firmei autorizate de aeroport si pietarii.

Dreptatea nu se afla de partea niciuneia dintre tabere. S-au razboit slugile unor combinagii agreati de stat cu niste mici escroci ai nimanui. Firma favorizata cere 3,5 lei pe kilometru. M-a parlit si pe mine, pana acum cativa ani. Plateam aproape de 3 ori cat face, iar soferii puteau a ceapa. Mi-e greu, insa, sa le reprosez prea multe. Sunt niste amarati adusi din Bacau, Suceava, Dorohoi, care stau cate 8 in camera si gatesc pe resou. Nu m-as lega nici de pietari, pentru ca nu reprezinta o miza cativa prapaditi agresivi, care risca iesind la produs cu harburile personale. Exista, totusi, o solutie pentru a evita ambele categorii de jegosi. Asa procedez de vreo 3 ani si n-am inventat nimic, multa lume stie pontul. Cand vine bagajul pe banda, sun la societatile de taximetrie patronate de oameni normali, care cer 1,39 lei pe kilometru. Dispecerele fixeaza intalnirea jos, in fata terminalului „Sosiri”, la „Ceasul galben”. Acel ceas a disparut de acolo, dar s-a pastrat in memoria locului, ca reper. Intalnirea se da cam in 10 minute, ai timp sa ajungi lejer si te preiau masinile galbene din mers.

Trist e ca impotriva pingopanilor care s-au smardoit alaltaieri  va lua masuri tocmai vinovatul, adica Statul  Roman. Neregulile aeroportuare incep inca de la iesirea din Bucuresti. Cand vii dinspre carciumioara „Cocosatul”  si vrei sa faci dreapta pe DN1, prima banda este mereu blocata in dreptul celui mai urat aeroport din UE — Baneasa. Se intorc capsunarii din strainatate cu low-costul si rudele n-au unde sa-i astepte, ca nu exista parcare.

Despre taximetrie s-ar mai putea spune destule, fara ca autoritatile sa rezolve ceva. Licente, de pilda, nu se mai dau in Bucuresti, iar cateva mii de taximetristi din Ilfov sufoca zilnic (ilegal, bineinteles) traficul din Capitala. Doar sprintenul Columbeanu ar fi capabil sa ne salveze, ca a sarit de la Olcit in Bentley ca tac’su de la economia planificata la capitalismul nasit de vechile structuri.

Ultimele stiri

  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Exit mobile version