Cauta

Nu trebuie sa fim rai romani pentru a fi considerati buni europeni

Imi propusesem sa nu scriu un rand despre victoria lui CFR Cluj la Basel. Publicand acest text, imi asum riscul de a fi defazat, dar merita. Pe langa prostii obisnuiti, s-au extaziat si cativa ziaristi remarcabili, care si-au batjocorit propriile convingeri de dragul unor rahatisuri ca obiectivitatea si deontologeala. Iar comentatorii oligoizi de la Digi vorbeau despre „triumful echipei ardelene”. Daaaa, ardelenii Paszkany si Sougou!

E momentul sa punem lucrurile la punct. Nu trebuie sa fim rai romani pentru a fi considerati buni europeni si n-am pretentia ca sunt original cand sustin asta. Ce a obtinut CFR Cluj la Basel nu are nici o legatura cu fotbalul nostru, cu atat mai putin cu Romania. Mie nu-mi convine sa ia Paszkany 20 de milioane de euro cu un comando consecvent in tradarea tarii. In 1940, cand am pierdut Ardealul de Nord, CFR Cluj s-a dus bine merci, dansand ceardas de bucurie, sa joace in campionatul Ungariei, in vreme ce  U, simbolul fotbalistic al Ardealului… Dar mai bine sa citam dintr-un articol excelent documentat, din „Ziua News”,  semnat de  Octavian Topa. „Ce inseamna «U»? Mandria fotbalistica a Ardealului, asta inseamna! A fost infiintat de trei studenti, in 1919.  In 1940, anul trist al Dictatului de la Viena, a refuzat sa evolueze in campionatul Ungariei. Sportivii si antrenorii s-au refugiat la Sibiu, unde au dormit pe holurile Seminarului Teologic. Pescuiau in Cibin ca sa supravietuiasca, iar hrana si-o pregateau la bodega «Rascruci». Acum se gaseste la o alta rascruce, dar va supravietui, in ciuda manevrelor facute de Boc, Paszkany si alti «clujeni» get beget.  «Slava tie, studentie / Sa ne fii mereu un scut / Numai datorita tie / Universitatea s-a nascut». Aceste versuri sunt cantate pe muzica unei simfonii a lui Beethoven”. Buuun. Dupa ce am aratat ce otrava inseamna acest CFR, avem obligatia sa vorbim si despre noi, romanii. Va dati seama ce natie de lepre suntem, daca U Cluj a ajuns pe manichiura vivandierei Anamaria Prodan!

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version