Cauta

Indiferent de situație, vinovat e șoferul

Cazul s-a cam încheiat, dezbaterea (sporovăiala) continuă. Un panaramez cu BMW a oprit, a parcat sau ce naiba a făcut pe linia de tramvai. Insist: șoferul e un panaramez, o vietate. Chiar și atunci când traversezi legal (deci nu când încaleci ca nesimporcul!), în intersecție, o linie de tramvai, te uiți mereu stânga – dreapta și încerci să treci cât mai repede. Distrusul cu BMW s-a oprit ostentativ.

Aici intră în scenă vatmanul. E vorba despre vatmanul justițiar. Pe care presa l-a elogiat, normal. Vatmanul a bușit intenționat bemveul, în aplauzele ziaricilor de dreapta, dar cu gândire de stânga. Nu trebuie să îi judecați. Noua generație de ziarici e ca Google. Se îneacă dacă îi dai să caute mai mult de cinci cuvinte. Iar reporterii de la televizii sunt mai jenibili decât giboneza corporatistă în care bolborosesc. Am văzut la televizia bugetofagă o creatură care zicea „vă prezentăm o tânără influencer – vlogger, care și-a transformat hobby-ul într-un job.”

Dacă vatmanul ar fi lovit o Dacia Nova din 1997, n-am fi avut un subiect de dezbatere, ci o știre de 30 de secunde. Dar așa, avem film! „Cocalarul sfidător a fost învins de săracul semeț.” Vatmanul român câștigă puțin, dar când conduce „Un tramvai numit dorința de șmecherie” se crede de la Trump în sus. „Hai, la o paișpe, că vine șaișpe, pe linia mea de tramvai io sunt Baiazid, Elvis și Frații Jderi!”

În România de azi, șoferul e vinovat indiferent de situație. Vatmanul a bușit o mașină și a devenit erou. Dacă un șofer bușea un trotinetist electric sau un biciclozaur bărbos care-l șicana în trafic, vă garantez eu că acum avea dosar penal. Șoferul avea dosar, nicidecum trotinetistul, fiindcă pe trotinetist nu l-ar fi întrebat nimeni dacă a tras naftalină pe nas. Poate că n-a tras. Dar poate că a tras. Cine verifică? Dacă șoferul întră într-o căruță, vinovat era tot șoferul. N-are importanță că nu-i voie cu căruța prin oraș. „Bietul căruțaș ducea lemne familiei lui. Are șapte copii și o mama bolnavă.” Dacă un avion se prăbușește peste o mașină, bineînțeles că șoferul e responsabil „pentru că în zborul low – cost erau românii din Diaspora, care au petrecut sărbătorile în țară.” Singura șansă (în posteritate) a șoferului ar fi să-i cadă un elicopter pe capotă. Cu elicopterul se deplasează miliardarii și de aici știți continuarea.

Acum ar fi frumos ca viteazul vatman să fie folosit și de oengeurile antipoluare. Tramvaiul e pe curent, mașina pe benzină, gata, gata, să intre în acțiune păpușarii Gretei Thunberg! Ia întrebați-o pe Greta Marioneta cine exploatează resursele de petrol și gaze ale României! Ssssst, mucles, nu răspunde nimeni?

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version