Cauta

Bine ca esti tu destept!

Se spune ca televizorul si internetul tampesc. Nu-i adevarat. Actioneaza astfel doar asupra tampitilor finiti si gata ambalati. Tampitul desavarsit interpreteaza aiurea. O poate lua razna si daca il citeste pe Cioran si Dostoievski. Se sinucide sau se apuca de  mierlit babe.

Cine cauta tampenia plenara, o va gasi la matracuca de shopping, la clubberita care a sarit de la  „Pupaza din tei” direct la Pascal Bruckner. Un prieten a divortat de  mobila sa stil si cu  intarsii aparte (se cheama piercing), judecatorul incredintand copilul parintelui responsabil. Adica lui. Omu’ are facultate, casa si firma, iar iscusita blonda n-a terminat nici liceul. Fireste ca la mijloc a fost o drama, dansa e prevazuta cu inclinatii intelectuale, dar s-a certat, in clasa a douaspea, cu diriginta si, nelipsindu-i ceea ce au toate proastele — „eu nu renunt la principiile mele, draga!” — s-a uschit de la scoala. Principiala n-are, insa, apasari cand vine vorba sa-ti tapeze fostul sot de necuvenite dividende. Ultima data cand l-a sunat, ma aflam cu el la o crasma si, deoarece sunt cam magar de felul meu, i-am zis „da escroaca pe speaker, sa ne distram putin!”. Si a  inceput recitalul. Cascada de cultura si perversitate inunda eterul.

„Nu conteaza ce a fost intre noi, important e copilul. Trebuie sa ne intalnim si sa discutam serios, fiindca am consultat un specialist si mi-a zis ca micutul manifesta un comportament dual”. In timp ce ma stricam de  ras, i-am soptit prietenarului sa o intrebe cat il costa vrajeala cu comportamentul dual si daca s-a lasat tavalita de specialistul ala. Normal ca discutia a degenerat. El a amenintat-o, printre hohote de ras pe care nu le acopereau nici lautarii, ca o  denunta la politie, iar ea, cunoscand amanuntul ca fostul sot nu-i chiar un heruvim, a servit istorica replica: „hmm, tu si legea, ce pleonasm!”. Am crezut ca ma inec de atata caterinca. Elevata  creatura confunda pleonasmul cu antinomia. Dupa ce ex-consortul i-a atras atentia, n-a ramas datoare, nimicindu-l cu expresia favorita a romancei jignite: „bine ca esti tu destept!”.

Ultimele stiri

  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Exit mobile version