Cauta

Mai bine globalist decât naționalist?

O săptămână despre bani. Care sunt dar nu prea, acolo unde este nevoie de ei. Puzderie de specialiști globaliști și naționaliști care au soluții teoretice pentru probleme reale ne promit raiul, dacă trecem prin iadul războiului de supraviețuire al marelui capital sau atacul la baionetă împotriva lui. Pe care baza piramidei trebuie să îl finanțeze cu promisiunea, că dacă aplică rețeta dată de mânuitorii de bani sau dușmanii lor, va ajunge unde umblă câinii cu covrigi în coadă. Declarații polarizante care ne aruncă în ceață.

Discursul lui Orban a fost cel mai polarizant. Într-adevăr furtuna dinaintea furtunii. Nu ne-a spus lucruri noi despre interesele sale economice și politice în fostul spațiu de influență maghiară din România pe vremea Regiunii Autonome. A avut un discurs electoral. La anul are alegeri și economia scârțâie, alimentele s-au scumpit sau lipsesc cele ieftine, energia este scumpă. Când a luat peste picior guvernele României a făcut pe GIGI Duru. Pentru că știe că reacția României nu poate sa fie foarte dură în condițiile în care noi depindem de votul Ungariei pentru aderarea la OCDE. Slovacia este membră în organizație așa că și-a permis să trimită la plimbare Ungaria când a încercat să cumpere clădiri de patrimoniu și  terenuri agricole fără acorduri reciproce. În România ungurii si-au construit până și un aeroport privat în vremea unicului manager perfect al transporturilor, Grindeanu. Cele mai relevante declarații au fost însă cele despre UE și războiul economic  SUA-China.

UE nu înțelege de unde vine ascensiune extremei drepte. S-a apăsat prea mult pe globalizarea capitalismului socialist. Cam asta le-a spus Orban în limba maghiară. În traducere: Masculul Alfa care deține puterea mondială nu se împacă cu ideea că  trebuie să o împartă cu lupii tineri și asta ne-a aruncat în conflictul care decimează puterea economica a UE.

Rusia s-a retras din acordul cu ONU privind exportul de cereale ale Ucrainei. Mai mult, Putin amenință cu atacarea tuturor navelor care vin sau pleacă spre Ucraina pentru că există suspiciuni că pot transporta armament.  Imediat apare o știre cum că Ucraina a comunicat unilateral ONU, că grânele vor trece prin apele teritoriale ale României  și Bulgariei. După ce în primul val grânele ucrainene au invadat UE în loc să rezolve foametea din Africa  trebuie ca România să se sacrifice din nou așa cum supusa Ursula sacrifică comunitatea română din Ucraina pe altarul intereselor democrației globale? Trebuie să fie stopat acest afront care ar putea declanșa un război. Aceeași aroganță precum în decizii unilaterale pe Bâstroe în numele luptei pentru democrație cu dubla măsură. Între timp rușii ajung sa bombardeze gurile Dunării.

Continuă scandalul din centrele de asistență pentru bătrâni, au apărut și cazuri de abuzuri în centrele de asistență pentru copii. De la frigidere și saltele s-a ajuns la notari care au patronat jefuirea „legală” de proprietăți imobiliare. Interesant că nu se vorbește nimic despre medicii psihiatri care și-au pus semnătura pe actele de tutelă legalizate de notari. Și nimic despre utilizarea cardurilor de sănătate ale bătrânilor instituționalizați pentru cantități mari de medicamente compensate care nu au ajuns niciodată la ei.

Nici o zi din săptămâna care a trecut  fără dezbateri pe legea pensiilor, inechități și legea salarizării unice. În condițiile în care deficitul bugetar se umflă accelerat, pentru că în an preelectoral nu se poate face singurul lucru care ne poate salva, reducerea cu 25% a cheltuielile din administrație și reducerea la 300 a numărului de parlamentari.Trebuia scoși mai mulți bani din economia care produce și plătește încă. Va trebui să ne împrumutăm. Fondul Monetar și Banca Mondială bântuie pe culoarele guvernului. Ca să ne dea bani trebuie să facem ce ne cer.

Când globalist nu comunist, când comunist nu globalist când globalist și comunist gata…cu național-ist.

Ultimele stiri

  • Ucraina trimite pușcăriași să lupte cu rușii. Se pot înscrie și cei condamnați pentru o singură crimă
  • Ipocrizia și ecologia. Biden vs Big Oil
  • Coco Chanel la ei și Co-Co la noi
  • Ciolacu cere controale: „Unii comercianți au scăzut gramajul la produse. E de fapt o scumpire camuflată”
  • Ministrul Alina Gorghiu, gafă în direct la radio/Cum a „fracturat” limba română – VIDEO
  • Rareș Bogdan, dezvăluiri de ultimă oră/Cum stă în sondaje Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei
  • Profesoara care trimite elevii la NASA, înscrisă în Liga Profesorilor Excepționali a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • Mike Vigil, fostul șef al temutei DEA, face legătura dintre Pablo Escobar și Portul Constanța! România, cap de pod pentru narcotraficanții Americii?!
  • Informații de ultimă oră! Florin Piersic, transferat la un alt spital din Capitală/Care ar fi sursa infecției
  • Putin a adus la Moscova armele nucleare, de Ziua Victoriei!/Europa, cu ochii pe arsenalul Rusiei – VIDEO LIVE
  • Exit mobile version