Cauta

Animalele, scoase vinovate pentru poluarea din aer!

Creșterea animalelor este de vină pentru impactul asupra sănătății pe care îl are calitatea aerului din America. Iar ce pornește din SUA, e literă de lege, doar se știe. Ultimele cercetări în domeniu, efectuate de specialiști ai Universității Minnesota, miros a campanie pentru hrana artificială promovată intens de Bill Gates și firmele sale. Dar să vedem despre ce este vorba.

Studiul arată că slaba calitate a aerului din SUA este cauzată de creșterea animalelor, cu țintă directă marile ferme zootehnice. Anual, până la 16.000 de persoane mor din cauza aerului poluat, iar 80% dintre decese au legătură cu producția animală, insistă cercetătorii de la Universitatea din Minnesota. Dar ei nu s-au oprit aici și au constatat că există și măsuri pe care fermierii și consumatorii le pot lua pentru a reduce impactul alimentelor de origine animală asupra calității aerului și implicit a sănătății.

Într-o lucrare publicată în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, cercetătorii au măsurat modul în care producția de alimente influențează calitatea aerului. Și, astfel, au descoperit cum marile ferme de animale sunt în mod covârșitor responsabie pentru impactul asupra mediului. Și, deci, a sănătății oamenilor. Studiul concluzionează că animalele poluează. Mult și grav. Soluția o reprezintă consumul de diete mai bogate în plante decât în cărnuri. Dacă nu mai consumăm carne de origine animală, atunci fermele dau faliment și vacile, porcii, găinile nu mai poluează aerul. Iar cine vrea să simtă, totuși, gustul cărnii, poate încerca oricând friptura „organică”, din carne sintetică, făcută în laboratoarele „Imperiului Gates”.

„Discuțiile privind impactul diferitelor alimente asupra mediului se concentrează, de obicei, pe emisiile de gaze cu efect de seră, pe utilizarea excesivă a terenurilor și a apei și pe impactul asupra biodiversității. Dar, se știe foarte puțin despre modul în care toate acestea afectează calitatea aerului. Cercetarea noastră permite ca această piesă importantă a puzzle-ului să fie inclusă în conversație”, a declarat Nina Domingo, doctorand în cadrul Departamentului de Bioproduse și Inginerie biosisteme din Colegiul de Științe alimentare, agricole și resurse naturale al Universității din Minnesota.

Americanii au reușit să dovedească faptul că agricultura crește peste limită nivelul de particule fine (PM2.5) în aer. Iar expunerea la PM2.5 crește riscul de boli de inimă, cancer și accident vascular cerebral. Activitățile agricole, cum sunt aratul terenului, fertilizarea culturilor și depozitarea și răspândirea gunoiului de grajd, toate acestea înseamnă poluare.

Hrana de origine animală tinde să aibă daune mai mari asupra calității aerului decât alimentele pe bază de plante. Cum este posibil așa ceva? Din cauza poluării eliberate din gunoiul de grajd al animalelor, zic americanii. De exemplu, pe porție, daunele medii aduse calității aerului de carnea roșie sunt de două ori mai mari decât cele provocate de ouă, de trei ori mai mari decât cele ale produselor lactate, de șapte ori mai mari decât cele ale păsărilor de curte, dar și de 10 ori mai mari decât cele provocate de nuci și semințe!

„Mortalitatea legată de calitatea aerului din sistemul alimentar este comparabilă cu cea a altor surse de poluare a aerului, cum ar fi autovehiculele și producția de energie electrică. Da, animalele poluează cât mașinile și fabricile! Din fericire, mortalitatea legată de calitatea aerului poate fi redusă prin îmbunătățirea practicilor de gestionare a îngrășămintelor și a gunoiului de grajd și prin trecerea oamenilor la diete care conțin porții mai mari de fructe, legume, leguminoase, cereale integrale și alte alimente pe bază de plante”, susține Jason Hill, profesor la Minnesota University.

Ultimele stiri

  • Incident în Capitală. Un șofer a „aterizat” cu mașina într-o fântână de la Unirii
  • Ciolacu a anunțat de când anume nu vor mai avea nevoie românii de vize în SUA: „Sunt ferm convins”
  • Emoții pentru elevi! Încep evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și VI-a
  • Mișcare suprinzătoare la Kremlin. Putin l-a exclus pe Şoigu din noul guvern/Cine preia șefia Ministerului Apărării
  • Ciolacu, ironic la adresa lui Geoană: Am crezut că domnul Geoană se ocupă cu războaiele, nu cu lansări de cărţi
  • Horoscop 13 mai 2024 – Mentalitatea voastră puternică duce adesea la propriul punct de vedere
  • Alege ce citești
  • Campania electorală, între isterie și profesionalism
  • Au votat Legea offshore pentru eoliene și acum cer protecția ecosistemului marin
  • Prețul petrolului, la cheremul bancherilor centrali?
  • Exit mobile version