Cauta

SPP, tinta in miscare pentru Busuioc!

Iata ca, in plin razboi fratricid  in actuala coalitie de guvernamant, a fost instalata noua conducere a Curtii de Conturi. Iar in locul „pesedistului” Nicolae Vacaroiu a venit „pesedistul” Mihai Busuioc. Si in timp ce o parte a sistemului fremata de bucurie privind victoria obtinuta de premierul Mihai Tudose in fata lui Liviu Dragnea, o alta parte isi freca mainile de multumire ca, de acum inainte, se poate deschide un nou front.

Mihai Busuioc la butoanele Curtii de Conturi

Pentru ca, pe timpul mandatului lui Nicolae Vacaroiu, cel care a livrat „materie prima” la greu anchetelor Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii de aici ajungand aproape doar sa semneze rechizitoriile facute „copy-paste” dupa rapoartele Curtii de Conturi, controalele la institutiile de forta or fi fost ele sublime, dar pur si simplu au lipsit cu desavarsire. Sau, atunci cand s-au realizat, nu s-a mai dat drumul la rapoartele respective pe aceeasi filieira. Insa acum lucrurile par sa se schimbe radical, odata cu venirea noii echipe de conducere la varful Curtii de Conturi. Iar echipele manageriale de la conducerea unor structuri precum Serviciul de Protectie si Paza condus inca de generalul Lucian Pahontu, chiar ca au toate motivele sa se intrebe, de exemplu, daca va mai fi la fel de „Usurelu” sa nu se inainteze prea mult cu viitoarele „sapaturi” la „greaua mostenire” lasata de fostul director economic Costea…!

Se umbla la hartii…

In aceste zile, „fratiile” aflate in spatele „afacerilor” derulate la nivelul mai multor structuri din sistem se agita de mama focului „sa incheie”, in acte, „circuitele financiare” paralele, pe care, cel putin pana acum, inspectorii Curtii de Conturi nu s-au obosit sa le descalceasca.

Nicolae Vacaroiu o lasase mai moale cu sistemul

Si asta doar pentru ca, pe sfarsitul mandatului, „nea Nicu” Vacaroiu s-a mai inmuiat, preferand sa nu mai agite apele sistemului. Ceea ce nu inseamna insa ca „bubele” din documente nu au ramas, acum fiind de asteptat doar „vendetta” celor care nu vor fi atat de naivi incat sa nu foloseasca oportunitatea de a „sparge buboiul”.

Curtea de Conturi o noua belea pe capul lui Lucian Pahontu

Iar asa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, prima „bomba” care va dinamita diverse institutii de forta, un exemplu concret fiind chiar SPP-ul, va fi achizitia de masini de lux, pentru modernizarea parcului auto a respectivelor institutii. Insa numaratoarea le-ar fi iesit unora stramb, astfel ca exista suspiciuni ca unele autoturisme Audi 6, desi in plus fata de comanda initiala, continua sa fie spalate prin curtea structurii „pe persoana fizica”. Asa ca viitoarele controale ale Curtii de Conturi, care vor fi declansate in curand, se anunta unele mai mult decat spectaculoase…

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version